SØKSMÅL: Nick Carter saksøker kvinnene som har anklaget han for overgrep. Foto: ANDREW KELLY
SØKSMÅL: Nick Carter saksøker kvinnene som har anklaget han for overgrep. Foto: ANDREW KELLY

Nick Carter med motsøksmål etter overgrepsanklager

GOD KVELD NORGE (TV 2): Backstreet Boys-medlemmet går ut med motsøksmål mot kvinnene som anklager han for overgrep.

Nick Carter (43) har anlagt motsøksmål mot Shannon Ruth (39) og Melissa Schuman (38), kvinnene som mener Backstreet Boys-medlemmet skal ha forgrepet seg på dem.

Ruth saksøkte Carter i desember og mener overgrepet skal ha skjedd etter en konsert for 21 år siden, da hun var 17 år gammel.

I 2017 anklaget artist og skuespiller Schuman sangeren for voldtekt.

I et blogginnlegg hevdet hun at det påståtte overgrepet skjedde i 2003, da hun var 18 år gammel.

Nå saksøker Carter kvinnene for anklagene gjort mot han.

BACKSTREET BOYS: Kevin Richardson, Brian Littrell, Nick Carter, and Howie Dorough er alle kjent som medlemmer av The Backstreet Boys. Foto: Jordan Strauss / NTB
BACKSTREET BOYS: Kevin Richardson, Brian Littrell, Nick Carter, and Howie Dorough er alle kjent som medlemmer av The Backstreet Boys. Foto: Jordan Strauss / NTB

Benekter anklagene

I søksmålet hevder Carter at Ruth og Shuman angivelig var involvert i en fem år lang konspirasjon for å trakassere og ærekrenke ham, som begynte med et blogginnlegg skrevet av Schuman midt i #MeToo-bevegelsen.

Videre hevder artisten at Shuman og hennes far, Jerome Shuman, skal ha påvirket Ruth til å blåse opp sine påstander om å bli misbrukt av han. Det skriver Page Six.

Backstreet Boys-artisten bemerker at han ikke har blitt siktet for noen av de påståtte forbrytelsene.

– Carter ga ingen tilbud om å forlike og nektet å forhandle noe med Schuman eller Ruth, ikke engang når de spesifikt ba om et «lavt tilbud», påpeker advokatene hans i motsøksmålet.

Hevder å ha utnyttet den avdøde broren

Carter anklager også Ruth og Schumans for å ha utnyttet broren, Aaron Carter, som døde av i november 2022.

– Schuman, Jerome og Ruth utnyttet Aarons skjøre tilstand og familiepåkjenninger for å skjule deres ærekrenkende kampanje med troverdighet, og brukte nådeløst og gjentatte ganger Aaron for å prøve å legitimere deres useriøse historier, hevder sangeren.

Carters advokat Michael Holtz sier følgende om saken:

– Som vårt motkrav er beskrevet i detalj, har Nick vært målet for en ondsinnet og langvarig konspirasjon. Han har aldri gjort de opprørende tingene han har blitt anklaget for; faktisk er han offer for en kalkulert og samordnet desinformasjonskampanje designet for å ødelegge hans rykte.