Kronprins Haakon til Sverige for å bli gudfar

Prinsesse Estelle av Sverige blir døpt i Slottskyrkan tirsdag. Norges kongehus representeres av kronprins Haakon, prinsesse Märtha Louise og Ari Behn.

hkh (Foto: Roger Fosaas )
hkh (Foto: Roger Fosaas )

Fadderlisten skulle vært hemmelig, men tidligere i uka kunne Aftonbladet avsløre de fem fadderne til prinsesse Estelle Silvia Ewa Mary. Det siste av de fire navnene til den to måneder gamle prinsessen skal være en hilsen til gudmoren, kronprinsesse Mary av Danmark:

– Her har det nok spilt en sterk rolle at hun hele tiden har hatt en veldig nær og fin kontakt med prins Daniel. Han har nok fått en del råd, og vennskapet kan ha spilt inn da fadderne skulle velges ut, sier hoffreporter Jenny Alexandersson i Aftonbladet til NTB.

Les også:Her debuterer den lille prinsessen på slottsbalkongen

Fadder

Hun fikk vite hvem som skulle bli faddere, til tross for at det svenske hoffet holder kortene tett til brystet.

Ifølge Aftonbladet er kronprins Haakon blant fadderne.

Noen vil kanskje lure på hvorfor kronprins Frederik og kronprinsesse Mette-Marit ikke er på listen:

– Kronprins Frederik ville jo vært like selvsagt som Haakon, men som sagt tror jeg kanskje dette spesielle vennskapet med Mary har spilt inn.

Les også:Kjell Arne Totland: – Victoria stråler av lykke

Kommer ikke

Kronprinsesse Mette-Marit kommer ikke i dåpen fordi hun allerede hadde takket ja til en annen invitasjon i USA.

– Her i Sverige har vi ikke hatt noen sterke reaksjoner på at den norske kronprinsessen ikke kan komme, det er fullt forståelig. Hun er uansett også en nær venn av det svenske kronprinsesseparet. At hun ikke er fadder har neppe noe å gjøre med at hun ikke kommer, for disse valgene er trolig tatt for lenge siden. I og med at kronprins Haakon er gudfar vil nok kronprinsesse Mette-Marit bli involvert i Estelles oppvekst uansett, sier Alexandersson.

Les også:Nå avsløres alt om prinsesse Estelles dåp

Døpes tirsdag

Også på fadderlisten er prinsesse Estelles onkel prins Carl-Philip og tanten Anna Westling Söderblom. I tillegg er prinsen av Oranien Willem-Alexander fadder, i henhold til lang tradisjon med fadderskap mellom de svenske og nederlandske kongehusene.

Prinsessen døpes tirsdag formiddag i Slottskyrkan i Stockholm, med utvalgte venner og kongelige gjester til stede. Deretter blir det en mottakelse på slottet.

– Dåpen er selvsagt ikke så stor og viktig for det svenske folket, som bryllupet var for to år siden. Den går direkte på TV, men i og med at det er en tirsdag formiddag blir det nok ikke så mange som er klistret til skjermene da, spår Alexandersson. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2