KREATIV DUO: Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid og Chirag Rashmikant Patel. Foto: Gitte Johannessen /NTB scanpix
KREATIV DUO: Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid og Chirag Rashmikant Patel. Foto: Gitte Johannessen /NTB scanpix

Karpe presenterer ny musikk i en «ustoppelig loop»

GOD KVELD NORGE (TV 2): Etter en uke med kryptiske Instagram-innlegg presenterer Karpe-duoen «Omar Sheriff».

Igjen har Karpe bygget opp spenning blant fansen på Instagram. Tirsdag morgen annonserte artistene at noe ville komme på nettsiden omarsheriff.com.

Nå er det klart at Karpe presenterer ny musikk gjennom et filmatisk univers kalt «Omar Sheriff». Gjennom flere ulike korte videoer i en «ustoppelig loop» blir flere sanger som blant annet «Salmalaks», «Kenya» og «Iboprofen» presentert.

Twitter beskriver Chriag Patel det hele som et «desi/arab sci fi»-univers.

På applikasjonen «Jodel» er det flere Karpe-fans som gleder seg over de ulike sangene og spør når de kommer på Spotify.

Andre spekulerer rundt det de mener er rap-duoen som hinter til at de gir seg etter «Karpe - SAS Spektrum x 10»-turnéen i sommer. Spekulasjonene kommer blant annet av et klipp som viser rapperne krangle, og tiden skal være fra september 2022. Med andre ord i fremtiden.

Måtte legge ned siden

Duoen er kjent for å være storslått og kryptisk når prosjekter skal annonseres og nyheten som egentlig skulle publiseres klokken 21 tirsdag kveld ble forsinket.

Årsaken var ivrige fans som trykket inn på nettsiden hvor det hele skulle avsløres, slik at trafikken inn til siden ble for stor.

Over en time etter at nettsiden var åpnet var flere inne for å se videoen, mens flere fortsatt ikke klarte komme seg inn.

Da delte Karpe på sin Instagram-profil at siden måtte legges ned et par timer for å kunne forbedre nettsiden slik at flere kunne se annonseringen.

Skapte spekulasjoner blant fansen

I over en uke har rap-duoen lagt ut bilder med noe som ligner en kassett med ulike titler og bilder, blant annet ett av TIX med en NRK-logo foran ansiktet.

Flere fans har uttrykt spenning og frustrasjon i denne perioden, med kommentarer som: «orker ikke flere koder nå» og «håper dette betyr at det kommer ny plate».

Mange har også spekulert i om dette er såkalte «Non Fungible Tokens» (NFT), som er et digitalt eierskapsbevis, som kan kjøpes med kryptovaluta.

Fullpakket sommer

Fra før av er det kjent at Karpe skal spille på festivaler i Trondheim, Bergen og Tønsberg i sommer.

I 2019 ble det annonsert at Karpe skulle fylle Oslo Spektrum ti ganger i august 2021, men konsertene ble utsatt til august 2022 grunnet smittesituasjonen.

De holdt ingen konserter i 2020, bortsett fra fem intimkonserter for 20 personer hver kveld i Skien. Totalt var 100 personer innom villaen som duoen har kjøpt sammen.

Forvirret fansen også i 2019

I 2019 kjørte de en lignende runde på Instagram som fikk fansen til å klø seg i hodet.

Da var det nyheten om EPen «SAS PLUS / SAS PUSSY» som ble annonsert. Gruppens Instagram-feed var da dominert med bilder av prinsesse Diana og hennes kjæreste Dodi Al-Fayed.

EPen skilte seg ut ved at alt var samlet i ett lydspor som varer i 29 minutter og 47 sekunder. Prosjektet mottok gode anmeldelser med blant annet terningkast fem fra VG og en sekser fra Dagbladet.