Hopper ut av flyet, så går det galt

GOD KVELD NORGE (TV 2): Alt gikk ikke etter planen da deltakerne i 71° nord – team skulle hoppe i fallskjerm.

Det ble en dramatisk sesongstart i Discovery+ og TVNorges nye storsatsning, 71° nord – team, da lagene skulle hoppe i fallskjerm.

I det nye konseptet skal åtte kjendiser konkurrere i par i et kappløp rundt i Norge. Lagene er: Jon Almaas (programleder) og Adam Schjølberg (komiker), Vita og Wanda Mashadi (influensere og TV-profiler), Victoria Tolaas (PT og influenser) og Safari Shabani (programleder og youtuber), og Thomas Alsgaard (tidligere skiløper) og Elisa Røtterud (journalist og eventyrer).

I første episode gjennomførte deltakerne et todagers fallskjermkurs, før de alene skulle kaste seg ut av et fly fra 1500 fot.

Først ut av flyet var programleder og youtuber Safari Shabani (24).

Mister kontroll

– Alt går veldig bra, og jeg ser at, der skal jeg lande, sier Shabani i episoden.

Så tar opplevelsen en brå vending. Et sterkt vindkast driver Shabani bort fra det planlagte landingsstedet, og mot tretoppene.

– Jeg tenkte, hva er det som skjer nå? Jeg skal ikke den veien!

Landet i et tre

– Det første jeg tenker er at jeg må snu meg, for det var det vi lærte, forteller Shabani.

Det blir en brå slutt på fallskjermturen når Shabani krasjer i tretoppene. Fallskjermen legger seg over trærne, og 24-åringen trenger hjelp av produksjonen for å komme seg ned.

– Jeg så det! Han dalte ned mellom trærne, sier meddeltaker Jon Almaas i episoden. Han og de andre deltakerne sitter da fortsatt i flyet og venter på å hoppe.

Bortsett fra en vond arm, kom Shabani unna uten skader.

– Men det var veldig gøy! Jeg hadde gjort det igjen, avslutter Shabani etter å ha kommet seg trygt ned fra treet.