TRAKK SEG: Spilling fikk bli etter Okparaebos exit. Foto: HEIDI MARIE GOPROD
TRAKK SEG: Spilling fikk bli etter Okparaebos exit. Foto: HEIDI MARIE GOPROD
MESTERNES MESTER:

Helene Spilling ble «reddet» av Ezinne Okparaebo: – Ufattelig kjipt

GOD KVELD NORGE (TV 2): Helene Spilling var klar for nattest etter å ha havnet desidert nederst i andre program, men så ble ting snudd på hodet i «Mesternes mester».

«Mesternes mester» er tilbake på norske skjermer for 14. gang, og for tredje gang konkurrerer idrettsutøverene i Norge. Kveldens episode tok en uventet slutt.

Etter seks øvelser i allsidighet, ble crossfitutøver Kristin Holte temavinner, med Helene Spilling på bunn. Proffdanseren måtte dermed ut i nattest. Men da Spilling skulle velge motstander, forteller Ezinne Okparaebo at hun blir nødt til å forlate konkurransen.

– Jeg har slitt med ettervirkninger av korona, og sliter fortsatt litt med det. Jeg trodde det skulle gå bra, men underveis i noen av konkurransene har jeg slitt med å få luft, sier hun i programmet, og fortsetter:

– Så i samråd med min lege har vi bestemt at jeg dessverre må takke for meg. Det er jo litt trist, for jeg hadde ambisjoner, men helsen må komme først.

VINNER: Ezinne Okparaebo som vant øvelsen Flaggkampen. Foto: HEIDI MARIE GOPEROD
VINNER: Ezinne Okparaebo som vant øvelsen Flaggkampen. Foto: HEIDI MARIE GOPEROD

Tenkte på laget

God kveld Norge møtte den tidligere sprinteren noen dager senere.

– Var det kjipt å gi bort plassen så tidlig?

– Ja, men samtidig ikke. Jeg visste at det som kom var lagkonkurranse, og jeg ville ikke ødelegge for laget. Det var greit å la de to nederste få lov til å konkurrere videre, sa Okparaebo til God kveld Norge.

Spilling, som kom videre uten å ha dratt i nattest, hadde blandede følelser.

– Synes det er ufattelig kjipt at Ezinne må hjem nå på grunn av helseproblemer. Jeg burde jo være glad for at jeg selv kan fortsette å være med gjengen her nå. Men det føles selvsagt rart å komme videre uten å ha kjempet seg til den plassen, sier hun i programmet.

MESTERNES MESTER: Årets deltakere. Foto: HEIDI MARIE GOPEROD
MESTERNES MESTER: Årets deltakere. Foto: HEIDI MARIE GOPEROD

«Mental breakdown»

Spilling avslører til God kveld Norge at hun hadde et mentalt sammenbrudd etter de første seks øvelsene. Hun havnet nederst med 15 poeng, hele 17 poeng opp til Frode Johnsen på plassen over.

– De ukene var ganske tøffe. Jeg presterte dårlig og fikk en mental breakdown, og måtte ringe hjem for litt støtte. Så da ringte jeg til Birgit (Skarstein journ. anm.) og fikk trøst og gode ord, sier Spilling som bor i kollektiv med roeren.

Hun forteller også om et godt samhold mellom deltakerne.

– Det var jo en veldig koselig gjeng, og da de merket at jeg hadde en liten knekk, prøvde de å muntre meg opp. Samholdet var veldig bra, sier Spilling.

FLOKEN: Spilling slet med øvelsen. Foto: HEIDI MARIE GOPEROD
FLOKEN: Spilling slet med øvelsen. Foto: HEIDI MARIE GOPEROD

Panikk før innspilling

Selv med 17 NM-gull i bagasjen røper hun panikk før innspilling, etter at hun innså hva hun hadde takket ja til.

– Jeg fikk litt panikk da jeg innså at jeg skulle dit og ikke var i form. Man er jo vant til å prestere i en idrett hvor man er god. Så skal man prøve seg i øvelser hvor du vet at du ikke er god. Jeg fikk litt prestasjonsangst, forteller Spilling.

Det gikk fra stålkontroll som proffdanser i «Skal vi danse» til panikk for det som ventet henne i «Mesternes mester», men etter at sjokket la seg, begynte hun å glede seg.

– Jeg synes det er morsomt å få lov til å konkurrere på en helt annen arena enn det jeg er vant til. Men jeg har jo fyrstikkarmer, så tunge medisinballer ble ikke så veldig lett.

SISTEPLASS: Spilling tok sisteplass i øvelsen «floken». Foto: HEIDI MARIE GOPEROD
SISTEPLASS: Spilling tok sisteplass i øvelsen «floken». Foto: HEIDI MARIE GOPEROD

Forberedte seg lite

Spilling har mange baller i lufta med TV-innspillinger og eget dansestudio. Det gikk derfor ikke mye tid til trening før hun skulle konkurrere mot de andre deltakerne.

– Jeg forberedte meg egentlig ikke så mye. Det ble noen få PT-timer, hvor jeg øvde på å henge i stang, til jerngrep-øvelsen. Jeg fikk også et tips, som var å øve på 90-graderen, og bytte på hvilket bein jeg sto på. Ellers danset jeg ekstra mye da jeg hadde timer på dansestudioet.

Nå får Spilling mulighet til revansje i den neste episoden om en uke.