Einar Øien gikk i to døgn til inntekt for Ukraina: – Kan man rive av seg lysken?

GOD KVELD NORGE (TV 2): Den tidligere «Love Island»-deltakeren Einar Kjevik Øien bestemte seg spontant for å gå minst 48 timer i Frognerparken til inntekt for de utsatte i Ukraina.

Helt siden krigen mellom Russland og Ukraina blusset opp for fullt, har flere offentlige profiler vist sin støtte til de utsatte.

Nå har den tidligere «Love Island»-deltakeren Einar Kjevik Øien (26) engasjert seg og samler inn penger til inntekt for Ukraina. Det gjør han på en helt spesiell måte.

Han har nemlig gått i nesten femti timer – uten søvn og få pauser. Som støttespiller har han blant annet hatt med seg Erik Sæter (25) og Morten Dalhaug (29), som også er kjente fra reality-TV.

– Situasjonen er aktuell og jeg kjenner mange fra Ukraina, og de er rett og slett flotte folk, sier Øien til God kveld Norge.

Påkjenning på kroppen

Etter å ha gått i over to døgn, har Øien så langt klart å samle inn 12 060 kroner på Spleis. I tillegg til dette er det også noen som har vippset penger utifra hvor langt han har gått, og det er ikke korte turen.

Han har nemlig gått rundt 255 kilometer, noe realitydeltakeren merker på kroppen.

– Jeg kjenner det veldig i lysken og har veldig gnagsår, men hodet føles veldig bra. Men det har blitt noen smertestillende, forklarer Øien.

Det har dog ikke gått fullt så bra med humøret gjennom hele turen. Han forteller at formen har gått opp og ned, og til tider var han nesten ikke til å kjenne igjen.

– Jeg gikk med en kompis i natt og han opplevde alle sider av meg. Jeg ble plutselig kjempesur på meg selv og alle da jeg fikk gnagsår. Også virket jeg nesten full i starten, for da var jeg så glad, sier 26-åringen.

Stort engasjement

Øien forteller at han har fått utelukkende god respons fra tilskuere, og flere har slengt seg på utfordringen.

– Folk jeg egentlig ikke kjenner så godt har kommet og gått med meg, så det har vært et veldig stort engasjement, forteller han.

I tillegg til Sæter og Dalhaug, har flere andre offentlige profiler engasjert seg i initativet. Det har blant annet blitt bidratt med teiping av føtter, henting av mat og deling på sosiale medier.

STØTTE: Einar Øien (venstre) har blant annet hatt med seg realitydeltaker Erik Sæter som støttespiller på turen . Foto: Veronika Elwart
STØTTE: Einar Øien (venstre) har blant annet hatt med seg realitydeltaker Erik Sæter som støttespiller på turen . Foto: Veronika Elwart

– Mange venner som Bettina Buchanan, Johannes Magnussen og Morten Dalhaug, har støttet opp. Vi har passet på å bytte på hvem som er her, sånn at han plutselig ikke er alene i 24 timer, sier Sæter.

Dalhaug møtte opp i Frognerparken i treningstøy og jogget ved siden av Øien. Han forteller til God kveld Norge at han er imponert over innsatsen.

– Jeg synes det er helt rått, og jeg forstår ikke helt hvordan det er mentalt og fysisk mulig. Jeg har fullført maraton noen ganger, og jeg synes det er mer enn langt nok. Så det å mangledoble den distansen er en helt vanvittig prestasjon. Og det er så bra gjort at han gjør det for en god sak, sier Dalhaug.

Etter nesten femti timer med konstant gåing, humørsvingninger og over tolv tusen i Spleis-potten, er Øien klar på hvordan formen er:

– Kan man rive av seg lysken?