PROGRAMLEDERE: Cengiz Al og Bahare Viken skal lede NRK-programmet. Foto: Julia Marie Naglestad/NRK
PROGRAMLEDERE: Cengiz Al og Bahare Viken skal lede NRK-programmet. Foto: Julia Marie Naglestad/NRK

Cengiz Al og Bahare Viken leder årets «Festen etter fasten»

GOD KVELD NORGE (TV 2): For fjerde gang markeres høytiden id al-fitr på NRK. I år skal Cengiz Al og Bahare Viken lede årets livesending.

Cengiz Al og Bahare Viken skal være programledere under årets «Festen etter fasten» lørdag 22. april.

Dette er det fjerde året NRK markerer høytiden som markerer avslutningen på muslimenes fastemåned ramadan, på denne måten.

– Det er veldig kult å få programledererfaring med et så nydelig program, sier Al i en pressemelding fra NRK.

Dette er første gang skuespilleren kjent fra NRK-serien «Skam», inntar programlederrollen.

– Jeg er så glad for at man kan vise forskjellige kulturer på TV. Personlig får jeg oppleve nye mennesker med inspirerende historier og erfaringer, og samtidig være med og formidle dette til hele Norge, sier Al.

Kan forvente feststemning

Tidligere NRK-journalist, Bahare Viken, synes det er stas å skulle få lede programmet sammen med Al og forteller at publikum kan forvente seg feststemning.

– Jeg synes vi allerede utfyller hverandre godt og tror vi kan spille hverandre gode i sendingen. Jeg er jo mer vant til å formidle mer seriøs og alvorlig tematikk i nyhetene, så Cengiz hjelper meg med å få frem mine lekne og litt mindre seriøse sider, sier hun.

Videre forteller Viken at hun og programledermakker, Al, ønsker at programmet skal være lettbeint og underholdende.

Et viktig program

Viken mener at programmet er viktig for å forene landet og gi innblikk i hvordan andre høytider fungerer.

– Uvitenhet kan jo være med på å skape frykt, sier hun. Jeg håper sendingen kan være med på å ufarliggjøre ulikhet og fjerne negative holdninger ovenfor minoriteter i samfunnet, slik at vi heller kan se det positive i Norges mangfold, sier hun.

Årets sending vil også inneholde en rekke kulturelle innslag og portretter av kjente personer. Amanda Delara og Jonas Benyoub er blant artistene som skal medvirke. I tillegg skal dansegruppen Quick Style være med.

– Gjennom sendingen ønsker vi jo å skape en følelse av fellesskap og inkludering. Vi oppfordrer derfor folk fra alle landets krinker og kroker til å dele bilder og video fra deres id-feiring med oss, forteller prosjektleder Rania Iraki.