
Glutenfri proteinpizza – denne kommer du til å digge
Glutenfritt kosthold er den nye supertrenden – også blant folk som har ikke cøliaki. Denne pizzaen vil uansett falle i smak.
Verdens beste glutenfrie proteinpizza
Bunn:
- 1 stort beger cottage cheese (420g)
- 4 øko egg
- 400 g glutenfrie havregryn
- 1 ts mineralsalt
- 1 ss bakepulver
Topping: spekeskinke + revet hvit ost (Synnøve Finden)
- Kjør egg og cottagecheese i en blender eller med stavmikser. Bland det tørre i en bakebolle. Tilsett det våte og bland godt , gjerne med stavmikser.
- Bre deigen ut over en stekeplate dekket med bakepapir.
- Smør pizzasaus utover deigen.
- Legg på ca. 100-150g g revet hvitost (Synnøve Finden)
- Stek pizzaen midt i ovnen ved 200gC i 20 minutter
- Server med rucculasalat, småtomater, strimler av spekeskinke og nyrevet parmesan
Pizzasaus:
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 1 løk, finhakket
- 1 rød chili, finhakket
- 4 ss olivenolje
- 1 ss tomatpuré
- 1 ss honning
- 1 ss eddik
- 1,5 boks plommetomater, 600g
- 2 dl vann
- en klype spisskummen
- salt og pepper
- Surr hvitløk, løk og chili i olje til blandingen er mør og blank. rør i tomatpuré.
- Tilsett honning og eddik.
- Bland i innholdet i tomatboksene og vannet du har skylt boksene med.
- Rør i spisskummen.
- Legg på lokk og la sausen koke i 30-40 minutter.
- Fjern lokket. Kjør massen med stavmikser og la den putre videre i 30 minutter.
- Smak til med salt og pepper.

Jordbærmilkshake med kokos
Dette trenger du til to porsjoner:
- 4 dl Laktosefri Lettmjølk Røros
- 5 dl fryste øko jordbær
- ½ lime, saften
- 2 ss kokosmasse
- ½ ts Ceylon kanel
Ha melk, frosne jordbær, limesaft, kokosmasse og kanel i en blender eller kjøkkenmaskin og kjør til milkshaken er godt blandet.
Hell milkshaken i store glass, sett i sugerør og nyt!
Artikkelen er oppdatert