Fredrik Solvang og Marion Ravn skal lede Melodi Grand Prix 2024

Nyheten ble offentliggjort direkte på slutten av torsdagens Debatten-sending. Fredrik Solvang sier han ser frem til en litt annerledes arbeidshverdag fremover.

Se avsløringen i videovinduet nederst.

– Jeg gleder meg veldig. Jeg tar det som en stor utfordring å lede NRKs største underholdningsprogram. Det er langt unna det jeg ellers driver med, så jeg går til oppgaven med nysgjerrighet og ydmykhet. Jeg har aldri gjort noe lignende før, sier Solvang.

– Stor ære

Artist Marion Ravn debuterer også som programleder, og gleder seg til utfordringen.

– Det var en stor ære å bli spurt. Dette er jo noe av det største man kan være med på. Jeg tror dette kommer til å bli utrolig gøy, og håper at jeg kan bruke min lange fartstid i bransjen til å være en støtte for artistene. Jeg ønsker å gjøre dem trygge både foran og bak scenen, sier Ravn.

I tillegg til Ravn og Solvang, skal NRK-profilen Markus Neby også være delaktig i sendingene som utgående reporter.

 Foto: Julia Marie Naglestad/NRK
Foto: Julia Marie Naglestad/NRK

Disse blir Debatten-vikarer

Debatten vil fortsette med sendinger tirsdager og torsdager rett over nyttår, selv om Solvang er opptatt med Melodi Grand Prix. Sesongpremieren er torsdag 4. januar.

– Det blir selvsagt Debatten-sendinger også i Fredriks fravær. Vi setter på to av våre beste og mest erfarne programledere, nemlig Nina Owing og Atle Bjurstrøm, som vil veksle på å lede sendingene. Debatten er i de beste hender. Fredrik vil være på plass igjen i Debatten-studioet når MGP-jobben er unnagjort i første halvdel av februar, sier Knut Magnus Berge, nyhetsredaktør i NRK.