Farrah ber om å leve

– Jeg ønsker å leve. Så jeg sier til Gud, fordi det er tross alt i hans hender, «det er virkelig på tide med et mirakel».

Det sier den alvorlig kreftsyke Farrah Fawcett i den to timers dokumentaren «Farrah’s Story» som sendes fredag i USA, og som hun har filmet selv underveis i sin nær tre år lange kamp mot kreften.

Dokumentaren beskrives som et intim og følelsesladd blikk på hennes situasjon, og er hennes første mer omfattende kommentar til sykdommen. Fawcett kaller kreft for «en sykdom som er mystisk, sta og som lager sine egne regler», og sier rett ut:

– Min kreft er uhelbredelig. Jeg vet at alle dør til slutt, men jeg ønsker ikke å dø av denne sykdommen.

Reuters kaller dokumentarfilmen, som hadde førpremiere onsdag, Farrah Fawcetts nekrolog over seg selv. Tarmkreften har spredd seg til leveren. De siste ukene har hun vært sengeliggende, tungt medisinert og knapt i stand til å gjenkjenne sønnen Redmond O’Neal, som fikk slippe ut av fengsel for å komme på besøk. Eksmannen Ryan O’Neal sier hun ikke er klar over alt oppstusset som filmen har skapt, men at de to sammen skal se den på fredag.

– Hun er klippen. Hun har lært oss alle å takle dette. Hun er helt spesiell. Jeg vet ikke hva jeg vil gjøre uten henne, sier han til Reuters. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2