Emma Watson roser Pattinson

– Han var alltid svært intelligent, hyggelig, talentfull, pen og hadde alt som skulle til, sier Emma Watson om sin tidligere motspiller i «Harry Potter», Robert Pattinson – i dag vampyrhelt for talløse «Twilight»-fans.

Pattinson var med i «Harry Potter og Ildbegeret» i 2005, der han spilte Galtvort-eleven Fredrik Djervell. En annen gammel kollega, Daniel Radcliffe, sier til MTV at Pattinsons karrierehopp er «lærerik»:

– Det er virkelig interessant for meg, som selv er sentral i et stort franchiseforetak, å bivåne. Jeg hadde ikke sett «Twilight», og så plutselig kan jeg oppleve hvordan en annen filmfranchise blir massivt stor.

Radcliffe sier «Twilight» har gitt ham en sjanse til å forstå hvordan en vanlig fan kan tenkes å reagere på eventyret han selv er med på.

– Jeg har ingen anelse om hvordan «Potter» ses på i resten av verden fordi jeg er så sterkt involvert. Å se «Twilight» på en måte eksplodere globalt har vært fascinerende, sier Daniel Radcliffe videre, men innrømmer at han ikke har møtt Pattinson siden innspillingen.

– Folk tror alltid at når man er kjendis, så kjenner man alle de andre kjendisene. Men jeg kjenner svært få kjente mennesker! (©NTB)

Mer innhold fra TV 2