Emma Thompson sliter med depresjoner

Britiske Emma Thompson har lenge slitt med depresjoner, og sier at den eneste måten hun får bukt med tilstanden er gjennom å bruke kreative terapiteknikker.

Oscar-vinneren merket først psykiske problemer da hun opptrådte på et teater i London da hun var i 20-årene, og sier det var en av de mørkeste periodene i livet hennes.

– Jeg har lett for depresjon og alle typer mentale lidelser. Jeg gjorde en musikal på West End, og ble deprimert selv om jeg ble betalt for å være munter. Jeg hadde ikke noe liv i det hele tatt. Jeg levde som en nonne. Jeg drakk ikke, hadde ikke sex. Herregud, jeg var 24 år, ikke rart jeg var deprimert, sier hun i et intervju med byrået Wenn.

Hun får tilbakefall iblant, og hennes seneste episode med alvorlig depresjon var da hun strevde for å bli gravid på slutten av 90-tallet, noe som til slutt resulterte i datteren Gaia, født i 1999. Men nå har hun funnet en ny måte å kjempe på, sier Thompson:

– Jeg oppdaget noe med det å skrive nylig. Når du skriver, kan du ta opp pennen og si «jeg må skrive». Og du bør helt klart skrive ned dine tidlige opplevelser fordi de er fascinerende. Det å skrive har satt meg fri fra mye. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2