Durek Verrett: – Den norske pressen er stadig ute etter meg

Märtha Louises forlovede, Durek Verrett, tar et oppgjør med norsk presse etter en måned med mye kritikk.

UT MOT PRESSEN: I en video på Instagram sier Durek Verrett at norsk presse er ute etter han. Foto: Ingvild Gjerdsjo/TV 2
UT MOT PRESSEN: I en video på Instagram sier Durek Verrett at norsk presse er ute etter han. Foto: Ingvild Gjerdsjo/TV 2

– Den norske pressen er stadig ut etter meg. De tar hver eneste ord jeg sier og snur det til det de tror det betyr, slik at folk kan bli opprørte og at de kan få klikkene sine.

Det sier Durek Verrett i en video publisert på Instagram søndag, der han tar et oppgjør med mediene.

– Folk tror de vet akkurat hva jeg gjør, men det gjør de ikke. Folk forstår ikke at jeg er ekte vare, sier Verrett i videoen.

FORLOVET: Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett sammen ved en tidligere anledning. Foto: Lise Åserud/NTB
FORLOVET: Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett sammen ved en tidligere anledning. Foto: Lise Åserud/NTB

– Videoen er et uttrykk for måten Verrett føler at han har blitt behandlet i norsk presse den siste tiden, sier Verretts norske manager Simon Eriksen Valvik til NTB.

Han forklarer at Verrett heller vil ha et mer nyansert bilde og at flere stemmer slipper til i diskusjonene i mediene.

Vekket engasjement

I midten av desember publiserte Märtha Louises forlovede en video hvor han sa at ånder kan ta bolig i barn og ga råd om hvordan man kan kvitte seg med disse vesenene.

Videoen fikk kritikk fra flere, blant annet fra Aftenpostens kommentator Therese Sollien, som skrev en kritisk kronikk med tittelen «Sjaman Durek når nytt bunnivå».

Også psykologspesialist i klinisk barn- og ungdomspsykologi, Elisabeth Gerhardsen, var tydelig om hva hun mente om saken. 

– Helt sprøtt, sa hun til TV 2. 

Gerhardsen var dypt uenig i rådene fra Verrett, som hun synes minte om djevleutdrivelse.

– Jeg kan ikke finne på noe annet å sammenligne det med. Djevleutdrivelse i 2023 trodde jeg vi var ferdige med, sa hun da. 

For Verretts følgere

Valvik understreket i en uttalelse til NTB at innholdet i videoen Verrett publiserte, er laget for den selverklærte sjamanens følgere og tilhengere, som er kjent med metodene hans og hans forståelse og praksis av sjamanisme.

Han presiserte videre at Durek Verrett og Märtha Louise ikke representerer institusjonen kongehuset. Dureks meninger og ytringer gir uttrykk for nettopp hans meninger og ytringer, ikke Märtha Louises eller kongehusets.