Downey snakker ut om Sherlock-film

Robert Downey Jr. sier at «Sherlock Holmes»-filmen er den tøffeste han noen gang har laget.

Skuespilleren har rollen som tittelkarakteren i Guy Ritchies kommende film og innrømmer at rollen var en kamp, til tross for at han selv føler seg mer som den britiske detektiven enn hans «Iron Man»-karakter Tony Stark.

– Sherlock Holmes er uten tvil den tøffeste jobben jeg har hatt. Å spille Tony Stark, dette supergeniet, får folk til å si: «Du er så kul». Han er det og noen ganger hvis jeg trener nok og tar nok kreatin, så kan jeg selv se kul nok ut i opptil 12 sekunder ad gangen. Med

Sherlock var det veldig annerledes. Han er en mye mer sentrert og fokusert person og det fungerer for meg. Jeg er en karakterskuespiller, sier Downey.

I filmen, som tar utgangspunkt i romanene til Sir Arthur Conan Doyle, blir detektiven fremstilt som en kampsportekspert og Downey sier at hans karakters kampteknikk gjør ham til «en skikkelig tøffing».

– Han tenker gjennom alle situasjoner, muligheter og motangrep når han slåss, så han har faktisk kampen utarbeidet på forhånd, sier Downey til MTV News. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2