Disse fire er videre i «The Voice» etter andre direktesending

FORNEBU (TV 2): Fire nye deltakere måtte ta avskjed med «The Voice»-eventyret etter andre direktesending.

RØK UT: Åtte artistspirer ble halvert til fire etter den andre direktesendingen av «The Voice». Her er mentorkvartetten Jarle Bernhoft (t.v.), Yosef Wolde-Mariam, Ina Wroldsen og Espen Lind avbildet. Foto: Thomas Andersen / TV 2
RØK UT: Åtte artistspirer ble halvert til fire etter den andre direktesendingen av «The Voice». Her er mentorkvartetten Jarle Bernhoft (t.v.), Yosef Wolde-Mariam, Ina Wroldsen og Espen Lind avbildet. Foto: Thomas Andersen / TV 2

Fredag kveld grep åtte nye sangtalenter – to fra hvert mentorlag – mikrofonen i den andre direktesendingen av «The Voice» fra H3 Arena på Fornebu.

I denne runden var det Viktoria Birkeli (24), Jenny Zithulele Haugen (25), Isak Øvrevold (18), Kristoffer Sørensen (26), Anne Fagermo (24), Fredrik Amadeus Sannerud (17), Marie Meyer (23) og Thomas Tvedt (31) som ga jernet i håp om å kapre det norske folks hjerter.

ÅPNET KALASET: «The Voice»-deltaker Viktoria Birkeli sparket i gang den andre direktesendingen med Adeles «Set Fire To The Rain». Foto: Thomas Andersen / TV 2
ÅPNET KALASET: «The Voice»-deltaker Viktoria Birkeli sparket i gang den andre direktesendingen med Adeles «Set Fire To The Rain». Foto: Thomas Andersen / TV 2

Mentorer og publikum ble i løpet av sendingen servert Adele- og Michael Jackson-tolkninger, så vel som innslag av norsk musikk.

Ved enden av kvelden kom publikums dom, og det ble kjent at Anne, Viktoria, Marie og Jenny måtte pakke sammen sakene og forlate konkurransen.

Førstnevnte var ved godt mot til tross for «The Voice»-exiten.

– Det er selvfølgelig kjedelig å være ute av konkurransen, men nå får jeg mer tid til å fokusere på egen musikk. Det ser jeg frem til, sier Anne til TV 2.

Isak, Kristoffer, Fredrik og Thomas er altså videre til den tredje direktesendingen sammen med forrige ukes vinnere, Ole Henrik Risøy Solheim (24), Oda Dahl (31), Kira Elisabeth Dalan-Eriksen (19) og Dag Erik Oksvold (44).

EXIT: Jentekvartetten Viktoria Birkeli (t.v.), Jenny Zithulele Haugen, Anne Fagermo og Marie Meyer måtte takke for seg i «The Voice». Foto: Thomas Andersen / TV 2
EXIT: Jentekvartetten Viktoria Birkeli (t.v.), Jenny Zithulele Haugen, Anne Fagermo og Marie Meyer måtte takke for seg i «The Voice». Foto: Thomas Andersen / TV 2

– Slått av banen

Backstage møtte TV 2 to lamslåtte gutter etter endt sending.

– Det er helt sykt. Jeg har ikke så mye å si, egentlig, sier Isak.

– Jeg er helt slått av banen. Jeg trodde aldri at publikum skulle stemme frem meg når det er et så høyt nivå. Det er helt sykt, uttrykker Fredrik.

Også Thomas og kjæresten hans, Marita, var storfornøyde med utfallet.

– Det føles mest av alt litt surrealistisk. Jeg har ikke klart å ta det innover meg. Resultatet var så tett etter sangen min. Jeg landet ikke i mellomtiden, så jeg fikk to sjokk på ti minutter, sier 31-åringen og smiler.

GIKK VIDERE: Thomas Tvedt er videre til den tredje direktesendingen i «The Voice». Her avbildet med mentor Ina Wroldsen. Foto: Thomas Andersen / TV 2
GIKK VIDERE: Thomas Tvedt er videre til den tredje direktesendingen i «The Voice». Her avbildet med mentor Ina Wroldsen. Foto: Thomas Andersen / TV 2

– Jeg er kjempeglad på Thomas sine vegne. Jeg synes det er kjempegøy. Jeg spratt jo opp av stolen og var én meter over bakken, sier partneren stolt.

Videre roser hun musikktalentet.

– Han er veldig flink. Det er veldig gøy at det er flere som synes han er god.

Rogalendingen kan røpe at han senere i «The Voice» skal synge en velkjent sang som man har hørt både på teater, konsert og film.

– Det blir noe litt annet, sier han hemmelighetsfullt.

Slik var kvelden

Viktoria Birkeli fra team Yosef åpnet fredagens show med Adele-hiten «Set Fire To The Rain». 24-åringen fikk stående applaus fra både mentorer og tilskuere etter opptredenen.

En stolt mentor Yosef Wolde-Mariam (45) gliste.

– Du har vært så nervøs. Du har ikke følt at ting har vært riktig, og så kommer du uten sko for bakkekontakt. Du er så til stede, sa han.

– Helt makeløst. Jeg klarte ikke å sitte stille. Det var modent og det var fabulous, istemte Jarle Bernhoft (46).

– Du er så til stede

Nestemann ut var Jenny Zithulele Haugen fra team Jarle. Hun fremførte Michael Jacksons «Human Nature» i akustisk versjon akkompagnert av kor.

Mentor Jarle Bernhoft var kry som en hane og reiste seg i begeistring.

– Kjempefint. Mitt hjerte banker enda mer for den låten nå. Det var magisk, skrøt han.

Jarle fikk selskap av mentorkollega Ina Wroldsen (38).

– Helt nydelig. Fy fader, Jenny. Du er så rå, uttrykte hun.

Covrer Michael Jakcson: – Magisk

Isak Øvrevold fra team Espen sang nydelige «Half Hearted» av We Three. Også nordlendingen fikk stående applaus etter endt fremføring.

Mentor Espen Lind (51) roste 18-åringen for solid tilstedeværelse.

– Kanonlevert. Terningkast seks. Du gjør alt rett i «The Voice». Du har valgt en låt som er vanskelig, men jeg føler du «nailer» det hundre prosent. Du er med på låten hele veien. Jeg tror på deg når du synger. Du har en utstråling på scenen som er veldig tydelig og sterk, mente Espen.

– Jeg steller meg bak Espen. Du er en ærlig sjel. For hver gang du kommer på, så får man se mer av deg. Seks av seks, sa Yosef.

– Terningkast seks

Kristoffer Sørensen fra team Ina klinket til med en av favorittlåtene til moren sin, Anastacias «Left Outside Alone». Flammene sto og bartenderen sang av full kraft med gitaren over skulderen.

Mentor Ina Wroldsen var i ekstase og tom for pust.

– Jeg vet ikke hvem som er mest sliten. Jeg elsker å jobbe med deg. Du er så dedikert. Du er så god. Det du gjorde her nå er fullt og helt deg. Jeg er kjempestolt. Bare kjærlighet!, utbrøt hun.

Sjekk denne elleville Anastasia-tolkningen

Anne Fagermo fra team Espen opptrådte med «Until I Found You» av Stephen Sanchez. Hun ønsket å dedisere låten til kjæresten sin.

– Klump i halsen igjen. Det du gjør er så rent og utilgjort. Du prøver aldri å gjøre noe annet ut av deg enn den du er. Det treffer meg hver gang. Du er en stjerne, roste mentor Espen etter at Anne hadde sunget.

Rører Espen Lind: – Du er en stjerne

Fredrik Amadeus Sannerud fra team Yosef tolket Sigvart Dagslands «Kan Eg Gjørr Någe Med Det?». Det unge talentet hadde fått med seg fiolinist og kor på scenen, og hadde publikum i sin hule hånd.

Etter fremførelsen reiste salen seg og mentor Yosef var blank i øynene.

– Jeg blir veldig stolt. Du kommer på scenen og Ina reiser seg. Det var fantastisk, applauderte han.

Vakker Dagsland-tolkning: – Fantastisk

I en hvit, fotsid kjole slo Marie Meyer fra team Jarle til med «Oscar Winning Tears.» av Raye. Jubelen sto i taket.

– Jeg synes det var dritbra før, humret mentor Jarle, før han nesten tom for ord fortsatte:

– Men du er fire-fem ganger så bra som du var på prøvene. Hvor er det du henter det fra? Takk ...

Trollbinder mentorene: – Fire-fem ganger så bra som på prøvene!

Til slutt rundet Thomas Tvedt fra team Ina av den andre direktesendingen med «Jeg har aldri sett elg» av No. 4 på piano.

Mentorrekken reiste seg og mentor Ina smilte fra øre til øre.

– Thomas, jeg bøyer meg i støvet. Du er fantastisk å jobbe med. Du lytter og er Thomas gjennom alt du gjør. Jeg er imponert over deg igjen og igjen. Jeg synes du er et unikum av en fyr og en musiker, sa Ina opprømt.

Kollega Espen sa seg enig.

– Formidlingsevnen din er fantastisk. Det er et eller annet med at du klarer å sette stemningen i rommet. Du har en naturlig ro og tyngde. Jeg vil være sjokkert om du ikke går videre i dag.

Rører publikum til tårer

Se «The Voice» fredager klokken 20.00 på TV 2 Direkte, og når du vil på TV 2 Play.