Crowe måtte erstatte Pitt

Russell Crowe takket ja til rollen i «State of Play» etter at Brad Pitt betakket seg. – Jeg har alltid sagt at dersom jeg får gåsehud av å lese et manus, så skal jeg ta rollen. Det fikk jeg her, slår Russell Crowe fast.

«State of Play» bygger på en britisk TV-serie og er en thriller om politikk, mord og korrupsjon. Crowe spiller en journalist som involveres når en god venn, som er kongressrepresentant, får problemer. Spørsmålet blir: Hvor ligger journalistens lojalitet?

I utgangspunktet var det Brad Pitt som skulle spille hovedrollen, men han hoppet av og begrunnet det med at han ikke var fornøyd med manus. Regissøren Kevin Macdonald vendte seg mot Russell Crowe – som likte det.

– Jeg tror ikke Brad hadde vært helt troverdig som loslitt journalist. Ingen ville trodd helt på ham, men vi tror på Russell, sier Macdonald.

Crowe syntes ikke det var nødvendig å gjøre så mye research foran rollen som journalist. – Jeg har i mange år sittet og snakket med journalister som deg på denne måten, og lært mye av det. Jeg har mange gode venner som er journalister, jeg har sett hvordan de jobber, framholder skuespilleren som er kjent for sin korte lunte i intervjusituasjoner. Om dette sier han til TT Spektra:

– Det finnes jo gode journalister, og det finnes dårlige. Jeg har ikke noe imot journalister, det er feil å tro det, men dersom jeg møter en riktig idiot av en journalist, så sier jeg ifra. Jeg har måttet ta imot ganske mye skitt opp igjennom årene, mener han. Og understreker at mange journalister gjør en viktig jobb.

«State of Play» hadde premiere i Norge fredag. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2