Bjørn røk ut fra Torpet – holdt noe hemmelig for deltakerne

Bjørn-Egil Mogenstad (44) måtte forlate Torpet. En skjult hemmelighet mener han var avgjørende for resultatet.

Torpet-trioen, bestående av begravelsesagent Dagny Vartdal (50), bussjåfør og TikTok-stjerne Robert Michael Scott (55) og Bjørn-Egil Mogenstad (44), ventet spent på det neste tilskuddet fra Farmen.

Kommunikasjonsrådgiver Lasse Fredheim (26) måtte se seg slått av politibetjent Hashar Aziz (34) i melkespann på Farmen. Selv om motivasjonen var så som så, var den livlige haugesunderen innstilt på å gi Torpet en sjanse.

Den lille husmannsplassen kan imidlertid kun huse tre personer, hvilket betød at Fredheim nok en gang måtte ut i kamp mot en av Torpet-deltakerne.

Endret avgjørelse

I utgangspunktet var trioen enige om at Robert Michael Scott skulle ta kampen. Men fordi Bjørn-Egil Mogenstad anså sine sjanser til å vinne kampen som større, valgte han å ta en for laget.

– Jeg stortrivdes med gjengen. Vi hadde noen fine dager, og det var skikkelig kjekt. Det var den holdningen jeg hadde da jeg gikk til kamerateamet på kampdagen. Min vurdering var at nå skulle jeg gi alt i kamp og vinne, forteller han når TV 2 ringer.

Fredheim og Mogenstad konkurrerte i saging. Sistnevnte innrømmer at han trolig sagde på halv maskin.

SAGING: De to deltakerne møtte hverandre i saging. Foto: Anton Soggiu/TV 2
SAGING: De to deltakerne møtte hverandre i saging. Foto: Anton Soggiu/TV 2

– Det gikk sakte. Jeg lot meg ikke stresse av at han kom foran. Selv om jeg tapte, var jeg veldig fornøyd.

Se den intense duellen øverst i saken.

Holdt noe hemmelig

Bergenseren ble overrasket over at han var fornøyd, tross tapet. Tidligere på dagen var nemlig innstillingen en helt annen.

SAVNET IKKE FAMILIE: Mogenstad fastslår at oppholdet gikk over all forventning. Foto: Anton Soggiu/TV 2
SAVNET IKKE FAMILIE: Mogenstad fastslår at oppholdet gikk over all forventning. Foto: Anton Soggiu/TV 2

– Jeg begynte å tenke på hvor mange uker det var igjen til Farmen. Det føltes som jeg hadde vært der så lenge, så tenkte jeg: «Helvete, skal jeg trøkke i seks uker til her? Det blir et utrolig langt løp». Den tanken satte seg litt. Det kjente jeg resten av dagen, mot kampen. Dessverre angrer jeg litt nå, men jeg tror Lasse hadde vunnet kampen uansett, påpeker Mogenstad.

Oppholdet på Torpet gikk over all forventning. Mogenstad savnet verken barn, familie eller venner. Da kampen nærmet seg, begynte han å tenke på 2022-tilværelsen.

– Det verste som kan skje er at jeg taper, og da er man tilbake i 2022. Det er ikke så ille. Innstillingen var med på å forme duellen.

Tankene holdt han hemmelig for Scott og Vartdal. Dersom han hadde fortalt dem om innstillingen inn mot kampen, hadde de preppet han.

– Det var grunnen til at jeg holdt tankene for meg selv, fordi jeg bare ville nyte siste dag, innrømmer han.

Brøt barrierer

Da Mogenstad var med på Farmen i 2014, stod utfordringene i kø. Da han valgte å takke ja til Torpet, ønsket han å bryte barrierene som hemmet han i hverdagen.

– Jeg var forberedt på at det kanskje kunne bli tøft, men jeg klarte å ta steg. Jeg klarte å komme meg på utedo, selv om jeg spydde rett utenfor. Det funket for meg, men de andre måtte jo gå forbi spyhaugene mine, sier han.

Det var ikke bare utedoen som var en utfordring for Mogenstad. Padder og frosker, i tillegg til store dyr, var også noe han fryktet. Til slutt måtte han bite tennene sammen.

– Jeg fikk gjennomført mye av det jeg så for meg. Jeg gjennomførte melkingen. Det var usedvanlig ekkelt de første gangene – bare å være i nærheten. Det er ikke veldig vakre dyr. Det henger avføring langt nedover halen og bena deres. Etter hvert klarte jeg å komme meg inn i båsen. Å ta rundt juret var veldig ekkelt, men jeg gjorde det, og nå er jeg i stand til å gjennomføre.

Om det blir flere melkinger på Mogenstand, er lite sannsynlig.

44-åringen setter pris på Torpet-erfaringen, som han opplevde som mye mer positiv enn sist han var på Farmen. Litt lærdom tar han også med seg i bagasjen, når han vender tilbake til 2022.

– Jeg skal passe på at jeg ikke faller inn i gamle mønster igjen.. Være litt friere. Jeg er egentlig ganske glad i å gå i fjellet, men jeg kan ikke om sommeren fordi det er padder der. Det hadde vært kjekt å ta seg en tur på Ulriken når det sommer og fint vær, sier han og ler.

Se TorpetTV 2 Play når du vil.

Se også Farmen på TV 2 tirsdager, onsdager og søndager, og når du vil på TV 2 Play.