FESTGLAD: Den anonyme trioen har stadig en sterk representasjon på hitlistene. Foto: Martin Fønnebø / TV 2
FESTGLAD: Den anonyme trioen har stadig en sterk representasjon på hitlistene. Foto: Martin Fønnebø / TV 2

Ballinciaga droppet «åpenbar» Spellemann-sjanse

GOD KVELD NORGE (TV 2): Hit-trioen legger ikke skjul på at de satser på festglad musikk, men å vinne pris for dette er ikke noe de ønsker.

Fredag ble årets Spellemann-nominasjonene for musikkåret 2022 annonsert. Ikke overraskende ble Ballinciaga anerkjent av juryen, etter å ha blitt de mest strømmede norske artistene på Spotify i fjor.

Ballinciaga kan nå vinne Spellemann i kategoriene «Årets gjennombrudd» og «Årets låt» - for «Dans på bordet» med David Mokel.

– Det er en stor ære. Vi synes det er helt utrolig at så mange valgte å høre på oss og er evig takknemlig for det, skriver Ballinciaga i en melding til God kveld Norge.

Men i én kategori som kan virke åpenbar, nemlig «festmusikk», glimrer musikerne med sitt fravær.

Musikerne som i flere år har produsert russelåter og utvilsomt har et festimage, med låter som «Kjære alkohol» og «En Shot» på repertoaret, ønsker ikke å være nominert i denne kategorien.

– Vi mener ikke den prisen er representativ for oss, forklarer trioen.

«Festmusikk»-prisen er en fersk kategori, hvor gruppa Hagle vant den aller første prisen for 2021.

I år er en rekke musikkgrupper nominert, deriblant Beathoven, (som i likhet med Ballinciaga har valgt å gå med masker offentlig), Stavangerkameratene, Rotlaus og artist Vidar Villa.

– Vi føler «festmusikk»-sjangeren på Spellemann er mer rettet mot danseband type festlåter, ikke moderne poplåter, forklarer Ballinciaga, og legger til:

– Vi meldte oss ikke på den kategorien.

Beathoven er glad for å være nominert.

– Hvis folk spiller det på fest er vi fornøyde. Vi tar det vi får. Det er en ny kategori, og en kategori som vi trengte. Men man kunne kanskje spandert på det et kulere navn, sier det andre maskerte bandet.

Beathoven hinter om drastisk endring

Pressekontakt for Spellemann, Simen Idsøe Eidsvåg, kommenterer følgende til Ballenciagas utspill:

– Artister melder seg på i den kategorien de mener de passer best inn i og det er helt fint for Spellemann.