Artist anmeldt for å ha røyket hasj på Slottsfjell-scenen

Artisten Machine Gun Kelly er politianmeldt og har fått en bot på 5.000 kroner for å ha røyket cannabis på Slottsfjell-scenen i Tønsberg torsdag kveld.

RØYKET: Artisten Machine Gun Kelly under en opptreden i Carson i California i mai.  Foto: Chris Pizzello / AP / NTB scanpix
RØYKET: Artisten Machine Gun Kelly under en opptreden i Carson i California i mai.  Foto: Chris Pizzello / AP / NTB scanpix

– Artister er rollemodeller, så dette er ikke bra i det hele tatt. Uansett hvem som røyker narkotika er det ikke bra, og denne saken vil bli behandlet som en hvilken som helst annen narkotikasak, sier operasjonsleder Merete Kvaal i Vestfold politidistrikt til NTB.

Torsdag kveld skal den amerikanske rapperen Colson Baker, bedre kjent som Machine Gun Kelly, ha bedt om å få marihuana fra scenen, melder VG. Han skal deretter ha gått av scenen og kommet opp igjen med en "joint."

Fikk joint av publikum

– Fuck yes, Norway! Vi har roser og weed, to av de beste plantene skapt på planeten jorden. Jeg røyker weed på et fjell i Norge og ser på et vann, mann, sa 27-åringen etter han skal ha fått en joint fra publikum.

Festivalsjef Christoffer Rød reagerer på hendelsen og sier til avisen at festivalen har en klar og tydelig profil på at de tar avstand fra narkotika.

– Det er utrolig dumt av en artist å proklamere en sånn melding og angivelig røyke en joint på scenen. Det er ukult, sier Rød.

Anmeldt og bøtelagt

Saken er anmeldt og vil bli behandlet videre av politiet ved Tønsberg politistasjon fredag. Torsdag kveld melder politiet på Twitter at de har gitt artisten et forelegg på 5.000 kroner.

Politiet sier patruljen som er på festivalen er blitt varslet om hendelsen.

– Patruljen der oppe er klar over hendelsen og prioriterer det sammen med andre oppgaver, sa Kvaal til avisen torsdag kveld.

(©NTB)