Aqua bekrefter - er med i «Barbie»-storfilm

Fans har kommet med «trusler» etter at alt har tydet på at det ikke blir noe «Barbie girl» i filmen. Nå kommer kontrabeskjed.

AQUA: Musikerne René Dif, Lene Nystrøm og Søren Nystrøm Rasted. Foto: Håkon Mosvold Larsen /NTB
AQUA: Musikerne René Dif, Lene Nystrøm og Søren Nystrøm Rasted. Foto: Håkon Mosvold Larsen /NTB

Torsdag kom nok en ny trailer for filmen, hvor man hører Dua Lipa synge. Artisten medvirker både som musiker og skuespiller i filmen.

Men det er slutten av klippet som vekker oppsikt.

Der hører man nemlig et par sekunder av Lene Nystrøms ikoniske linjer: «I'm a Barbie girl, in a Barbie world».

Låta som kom ut i 1997, førte til internasjonal suksess for gruppa og har i dag nesten 350 millioner avspillinger på Spotify.

Fans har siden prosjektet ble kjent, vært tydelige på at den norsk-danske gruppas megahit med i den Greta Gerwig-regisserte filmen.

Fredag bekrefter AQUA at låten «selvfølgelig» vil i inkluderes «Barbie»-filmen.

Det er overraskende for mange, siden Nystrøms manager bekreftet til Variety i fjor at det ikke ville skje.

Årsaken til dette ville ikke manageren da si noe om til bransjenettstedet. Variety poengterte samtidig at det er en kjent sak at Mattel tidligere gikk til søksmål mot plateselskapet, MCA Records, som distribuerte «Barbie Girl» i USA.

Leketøysselskapet mente at låten kunne skade omdømmet til Barbie-varemerket. Saken endte med at en dommer avviste begge parters påstander, ifølge Variety.

Onsdag ble en rekke stjerneartister annonsert som bidragsytere til filmmusikken. AQUA ble ikke nevnt i denne sammenheng.

Vokalist Lene Nystrøm har selv delt en artikkel til sine Instagram-følgere hvor dette kan forklares. Der står det at det skal være en remiks av originallåten som vil være å høre i filmen, som rapperne Ice Spice og Nicki Minaj står bak.

Rolling Stone poengterer at Ava Max, som også bidrar til «Barbie»-filmalbumet, brukte deler av AQUA-låten i sin «Not Your Barbie Girl» i 2017.