Anklagene hagler mot Rammstein-vokalist

Flere kvinner retter alvorlige anklager mot Till Lindemann (60). Fredag annonserte hans bokforlag at de avslutter samarbeidet med umiddelbar virkning.

I HARDT VÆR: Till Lindemann, her avbildet under en konsert i Tyskland 2019. Foto: CHRISTOPHE GATEAU /DPA/AFP
I HARDT VÆR: Till Lindemann, her avbildet under en konsert i Tyskland 2019. Foto: CHRISTOPHE GATEAU /DPA/AFP

Det stormer rundt Rammstein etter anklager fra en 24 år gammel kvinne som blant annet hevder hun ble dopet under en konsert i Vilnius i mai.

På Twitter har brukeren Shelby Lynn lagt ut flere bilder og videoer som skal vise at hun deltar på eksklusive før- og etterfester med bandet.

På et tidspunkt skal hun ha blitt tilbudt et møte med vokalist Lindemann, men hevder at hun før dette forsikret seg om at det ikke dreide seg om sex.

Hun sier at minnet var uklart da hun senere ble ført til ham, og påstår at hun avslo å ha sex, noe som angivelig gjorde 60-åringen sint. Men han skal ha akseptert det.

Shelby Lynn har også dokumentert blåmerker på kroppen og skriver at hun ikke husker hvordan de har oppstått.

Rammstein avviser anklager

Kvinnens anklager har fått mye oppmerksomhet. Så mye at bandet har gått ut med en offentlig uttalelse på Twitter, hvor de avviser påstandene.

«Vi kan utelukke muligheten om at det som blir hevdet fant sted i vårt miljø. Vi er ikke klare over noen offisielle etterforskninger om dette temaet», heter det i bandets uttalelse.

Vokalistens ekskjæreste, Sophia Thomalla (33), har denne uken gått ut og forsvart Lindemann i et intervju med Bild. Det er også sitert av avisen Berliner Zeitung. Hun mener at påstanden fra 24-åringen er falske og at hendelsen ikke fant sted.

Skuespiller Sophie Thomalla forsvarer Rammstein-vokalisten, som hun var i et av-og-på forhold med mellom 2011-2015. Foto: Florian Schroetter /AP
Skuespiller Sophie Thomalla forsvarer Rammstein-vokalisten, som hun var i et av-og-på forhold med mellom 2011-2015. Foto: Florian Schroetter /AP

Flere alvorlige anklager

Shelby Lynn har i ettertid oppfordret andre til å kontakte henne om eventuelt lignende erfaringer med bandet, som hun har delt videre offentlig.

Nå har ytterlige kvinner gått ut i media med alvorlige anklager mot vokalist Till Lindemann.

Tagesschau publiserte fredag en sak hvor to kvinner, som har blitt anonymisert, hevder de har blitt utsatt for seksuelle handlinger de ikke har samtykket til.

En av kvinnene fortalte at hun deltok på en etterfest med Lindemann da hun var 21 år gammel. Hun skal ha vært bevisstløs i en hotellseng da hun angivelig våknet opp til at vokalisten lå oppå henne.

Hun hevder også at folk i hans team senere skal ha tilbud henne narkotika.

En annen kvinne hevder at hun i 2020, før en Rammstein-konsert, ble vinket og ført inn i et rom med artisten, som angivelig endte med et samleie. Hun beskriver det som vondt, men ifølge den tyske nyhetskanalen skal hun ha presisert at hun ikke spesifikt sa nei, men at hun følte seg ekstremt ukomfortabel.

I dag beskriver hun den angivelige hendelsen som et overgrep og maktmisbruk, skriver tagesschau.

Droppet av forlag

Fredag ble det også kjent at bokforlaget Kiepenheuer & Witsch tar avstand fra Till Lindemann. Han har gitt ut flere poesi-bøker.

I en pressemelding skriver det tyske forlaget at de med sjokk har fulgt utviklingen i saken: «Vår sympati og respekt går til de berørte kvinnene».

Forlaget skriver videre at deres tillitsforhold til forfatteren er brutt og at de avslutter samarbeidet med umiddelbar virkning.

Rammstein er for tiden på europaturné, og gjester Danmark i helgen.