SIKTET: En kvinnelig student er siktet for å ha hacket den private e-postadressen til sanger og skuespiller Selena Gomez.
SIKTET: En kvinnelig student er siktet for å ha hacket den private e-postadressen til sanger og skuespiller Selena Gomez. Foto: Richard Shotwell/Invision/AP

Siktet for å ha hacket Gomez

En kvinnelig student fra New Jersey er siktet for å ha hacket Selena Gomez (25).

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kvinnen er siktet på elleve punkter etter hun skal ha hacket stjernens e-postkonto. Siktelsen går ut på at hun har stjålet artistens digitale eiendom.

Hvis kvinnen blir dømt, risikerer hun nesten ti år i fengsel.

Det var i perioden juni 2015 til februar 2016 studenten flere ganger skal ha logget inn på Gomez sin konto, og publisert det private innholdet på nettet.

Det skriver LA times.

Tilbakestilte passord

Kontoen den tiltalte kvinnen hadde tilgang til var en iCloud-konto og en Yahoo-konto som ble brukt av Gomez og hennes assistent.

Den tiltalte skal ha hacket kontoen ved å tilbakestille stjernens passord.

Kilder sier til avisen at kvinnen ikke tjente noen penger på informasjonen, eller videreformidlet den til noen publikasjoner.

Studenten skal møte i retten 27. august 2018, og kausjonen er satt til 250.000 amerikanske dollar, eller litt over to millioner norske kroner.

Hackede stjerner

Gomez er en av flere artister som har blitt hacket de siste årene. En hacker soner en dom på flere år for å ha skaffet nakenbilder av sangeren Christina Aguilera, samt skuespillerne Scarlett Johansson og Renee Olstead.

HACKET: Jennifer Lawrence er én av mange stjerner som ble ufrivillig deltaker i den store nakenskandalen i 2014. Bildet er fra en premiere 20. februar 2018.
HACKET: Jennifer Lawrence er én av mange stjerner som ble ufrivillig deltaker i den store nakenskandalen i 2014. Bildet er fra en premiere 20. februar 2018. Foto: Joel C Ryan(Invision/AP

I 2014 ble det mye rabalder etter en person hacket flere stjerners kontoer og publiserte nakenbilder på nettstedet Reddit. Hendelsen ble døpt «The Fappening», og rammet flere store stjerner som Jennifer Lawrence, Ariana Grande, Kate Upton og Sarah Hyland.

– Bare fordi jeg er en offentlig person, bare fordi jeg er en skuespiller, betyr det ikke at jeg ba om dette, sa Lawrence etter nakenskandalen.

To år senere ble en 36 år gammel mann arrestert for «The Fappening».

I 2017 ble håndballstjernen Nora Mørk utsatt for et hackerangrep. 15 menn er blitt anmeldt for å ha spredt private bilder av håndballstjernen.

Eksen forlovet

Selena Gomez har nylig vært ufrivillig i medias søkelys etter hennes av-og-på kjæreste Justin Bieber forlovet seg med Hailey Baldwin.

Mens Bieber fikk et «ja» fra Baldwin, var eksen Selena Gomez på en båt i nærheten av New York.

Bieber og Gomez skal ha funnet tilbake til hverandre i november 2017, og ble blant annet avbildet sammen på sykkeltur.

– Selena og Justin er sammen igjen. Selena har alltid hatt følelser for Justin, sa en kilde til det amerikanske kjendisnettstedet Us Weekly i starten av november i fjor.