En ny avsløring viser at vi på sommeren er mer interessert i å ha et sidesprang.
En ny avsløring viser at vi på sommeren er mer interessert i å ha et sidesprang. Foto: Illustrasjonsfoto/Colourbox

– Derfor er du oftere utro om sommeren

Utroskapsside avslører ny rekord i antall mennesker som er på utkikk etter en affære.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er ikke bare været som er hett om sommeren.

En ny undersøkelse viser at vi i sommermånedene er mer kapable til å bedra en partner enn i de resterende månedene i året.

Nettstedet Ashley Madison, en datingtjeneste rettet mot gifte mennesker som er på utkikk etter et sidesprang, avslørte nylig at de i juli i fjor fikk ny rekord i antall registreringer, skriver New York Post.

Videre står det skrevet at utroskapssiden ikke forventer lavere trafikk denne sommeren.

Vanligvis har nettstedet over 20.000 nye registreringer hver måned.

– Flere risikosituasjoner om sommeren

Sexolog, gestaltterapeut og parterapeut, Bianca Schmidt, sier til TV 2 at utroskap skjer på langt flere arenaer en på ett, men at det om sommeren finnes risikosituasjoner som gjør at man er mer tilbøyelig for utroskap.

– Jobbreiser, hotellovernattinger og alkohol. For mange blir det nok mer uaktuelt med utroskap om sommeren fordi man ferierer sammen med partneren. Men andre reiser på gutte- og jenteturer. Hvis man reiser på ferie med mye alkohol og festing, så øker sjansen for utroskap, forteller Schmidt.

– Forbinder sommeren med forelskelse

Hun forteller videre at det hele handler om mer naken hud, været og fysisk nærhet.

– Om sommeren er man ofte mer avkledd, vi er mer ute og det er mer fysisk nærhet. Jeg kjenner ikke til statistikken som sier at utroskap generelt øker om sommeren, men hvorfor de får flere registrerte på et slikt nettsted om sommeren handler vel kanskje om at denne årstiden er noe vi forbinder med forelskelse. Hånd i hånd langs stranden – og vi ønsker et spennende eventyr.

– Er du på en trang hytte med en kranglete kjæreste er det lett å drømme seg bort. Fristelsen til å få inn på et sånt nettsted blir vel for stor. Noen stopper ved å registrere seg, titte og kanskje chatte litte, mens andre går videre.

Naken hud appellerer

– Er det noe spesielt som skjer med menneskekroppen om sommeren?

– Det er klart at når vi kommer ut i sola og får kledd av oss så flommes kroppen med vellyst-hormoner. Testosteron, det mest drivende sexlyst-hormonet øker i sollys. Vi blir mer sensuelle. Vind i håret og gress som kiler mot bar hud. Om sommeren ser vi mer naken hud, noe som er spesielt appellerende til det mannlige tenningsmønsteret som trigges visuelt.

– Hva synes du om slike utroskapssider?

– Jeg synes det er veldig trist. Ting oppstår fordi det er et marked for det. Det er helt klart mange mennesker som velger denne måten for å skape spenning. Det er trist at det blir så lettvint og fristende å søke mot utroskap med en sånn tilgjengelig arena.

– Man går kanskje bare inn for å titte, så lures man sakte men sikkert inn. Et lite skritt av gangen ender kanskje hele veien ut. Når noe er så lett tilgjengelig velger man kanskje det fremfor å jobbe med og reparere forholdet, avslutter sexologen.