Tradisjonsmaten som gjør St.Hansaften til en suksess

Mmm, nylaget rømmegrøt med frisk melon, nyankomne norske bær og din favorittspekemat. Her er det mer enn lov å forsyne seg både to og tre ganger!

Du trenger

  • 5 dl seterrømme
  • 2 dl hvetemel
  • 5 dl melk
  • 1 ts salt
  • sukker og kanel

Ha rømmen over i en kasserolle og kok under lokk i 2 min. Rør inn halvparten av melet. Rør kraftig, så kommer smøret fram. Skum det av. Rør inn resten av hvetemelet og spe med varm melk. Rør godt slik at grøten blir glatt og klumpfri. Kok grøten i ca. 8 min.

Salt grøten og server med smør, sukker og kanel og spekemat.

Server med spekemat tredd vekselvis på spidd sammen med jordbær og melon.

Unn deg selv en tradisjonell rett i St.Hanshelgen. Dette vekker barndomsminnene! Foto: TV 2
Unn deg selv en tradisjonell rett i St.Hanshelgen. Dette vekker barndomsminnene! Foto: TV 2

Tips

Skal grøten stå litt før servering, hell litt melk (1-2 dl) over grøten for å forhindre snerk.

Rømmegrøt tykner når den blir stående og melken røres inn i grøten før servering. Kok opp på nytt.