Dronning Maxima (46) av Nederland fulgte denne måneden lillesøsteren Inés Zorreguieta Cerruti (33) til sitt siste hvilested.

33-åringen ble 6. juni funnet i sitt hjem i den argentinske hovedstaden Buenos Aires.

Cerruti var gudmor til Maxima og kong Willem-Alexanders yngste datter Ariane (11).

– Sjokkert og ødelagt

I en uttalelse til den nederlandske avisen De Volkskrant, sa regjeringen at dronningen var sjokkert og ødelagt etter å ha mottatt dødsbudskapet.

– I dag er min første arbeidsdag etter den tunge tiden. Jeg er faktisk glad for å kunne være her og besøke Preton Therapy Center, fordi dette stedet betyr så mye for kreftsyke, sa Maxima mandag denne uken, ifølge spanske Hola!.

Dronning Maxima, kong Willem-Alexander og deres tre døtre følger Maximas søster til graven. Foto: Stella Pictures.
Dronning Maxima, kong Willem-Alexander og deres tre døtre følger Maximas søster til graven. Foto: Stella Pictures.

– Mennesker som er syke, men som fortsatt håper på en kur. Min kjære, begavede søster Inés var også syk. Hun kunne ikke finne noen glede, og hun kunne ikke bli kurert, fortsatte dronningen av Nederland.

Takket Nederland

Maxima avsluttet med å takket den nederlandske befolkningen for de mange varme ordene kongefamilien har mottatt den siste tiden.

– Vår eneste trøst er at hun nå endelig har funnet fred. Jeg vil gjerne si hvor takknemlig vi er for de utallige brev, meldinger og all sympati vi har mottatt. Det har virkelig hjulpet oss. Jeg vil også takke for respekten alle har vist familien min i denne svært mørke perioden. Takk, takk, takk.