Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

«Noen som har en enslig farmor/bestemor/mor/mommo/bessa (kjært barn har mange navn og den regla der) der ute til min farfar?»

Slik starter Marita Nilsen (27) fra Drammen innlegget som forhåpentligvis kan bidra til at bestefaren Leif Øyvind Nilsen (80) finner kjærligheten på ny.

Han har vært singel i tre år nå, og Marita forteller at de har pratet mye om å legge ut et slikt innlegg.

Leif Øyvind hadde likevel ingen anelse om at hun gjorde alvor av det i forrige uke.

– Det ble litt spontant, så han fikk ikke vite det før dagen etter, sier barnebarnet og smiler lurt.

God respons

Årsaken til at hun gjorde det var enkel: Bestefaren var ensom.

– Han er veldig sosial av seg og er ikke skapt for å være alene. Han fortjener noen å ha i livet sitt som han kan ringe til, se på nyhetene med og ta en kopp kaffe med, sier Marita når de gjester God morgen Norge.

Og responsen har ikke latt vente på seg.

– Vi har fått veldig mange positive tilbakemeldinger, så det slo jo an, sier Marita entusiastisk.

Se hele intervjuet fra God morgen Norge i videovinduet øverst i saken.

– Må være ærlige

Hovedpersonen selv har ikke rukket å gå gjennom kandidatene ennå, men lover å gjøre det når TV-opptredenen er overstått.

80-åringen har likevel noen kriterier for hvordan drømmedama bør være.

– For det første må de være ferdige med andre forhold. Og for det andre, må de være snille, greie, koselige og ærlige. For det er jeg. Det kan jeg si med hånda på hjertet. Jeg er ærlig. Derfor fordrer jeg det av dem også, for jeg vil ikke få problemer med kjærlighetssorg på mine eldre dager, forteller Nilsen og innrømmer at han er en mann som forelsker seg lett.

I tillegg bør de også være glad i hunder og å ferdes ute i naturen, for Leif Øyvind er en skogens mann, som har vært vant til å dra på harejakt hver høst.

– Det har ikke vært så travle tider i det siste, for jeg har hatt så vondt i ryggen. Men nå har jeg operert, så jeg håper det blir litt andre tider nå. Høsten i fjor var første gang jeg ikke var på jakt siden jeg var ti år gammel, sier han.

– En gentleman

Og når det gjelder alder, så har han en viss formening om det også.

– De kan godt være opptil 81-82, og nedover … jeg vet ikke jeg. I alle fall ikke under 70, synes jeg.

Ifølge Marita er bestefaren et kupp.

– Han er veldig raus! Han er en skikkelig gentleman, konstaterer hun, og sier at de som er interesserte kan kontakte henne via hennes Facebook-profil.