BRUDENS FAR: Her er Meghan Markles far, Thomas Markle, fotografert dager før datterens bryllup i mai 2018. Foto: Rachpoot/MEGA/NTB scanpix
BRUDENS FAR: Her er Meghan Markles far, Thomas Markle, fotografert dager før datterens bryllup i mai 2018. Foto: Rachpoot/MEGA/NTB scanpix

Meghan Markles far angrer på samarbeidet med paparazzi: – En alvorlig feil

Thomas Markle (73) har gitt sitt første intervju etter datterens bryllup med prins Harry.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det har nå gått en måned siden prins Harry (33) og Meghan Markle (36) ga hverandre sitt ja.

600 celebre gjester var samlet i St George's Chapel i Windsor Castle under bryllupet, men én gjest manglet:

Meghan Markles far, Thomas Markle (73), kom ikke til England for følge datteren opp kirkegulvet.

I dagene før bryllupet hersket det forvirring om hvorvidt brudens far ville dukke opp, og kun to dager før bryllupet kom beskjeden om at han ikke kunne reise til England fordi han var nyoperert for hjerteproblemer.

Snakket sammen på telefon

Mandag morgen snakket brudens far ut for første gang etter bryllupet, da han gjorde et intervju med TV-programmet Good Morning Britain.

Markle har ennå ikke møtt noen fra den britiske kongefamilien, men i intervjuet avslører han at han har hatt flere telefonsamtaler med prins Harry.

– Harry ba om hennes hånd over telefonen, og jeg sa: 'Du er en gentleman, lov meg at du aldri vil heve hånden din mot min datter, så vil jeg selvfølgelig gi deg min tillatelse, sier Markle til Good Morning Britain, ifølge The Mirror.

Han beskriver svigersønnen som en «smart og interessant mann».

– En alvorlig feil

I forkant av bryllupet fikk Meghans far mye oppmerksomhet da det dukket opp paparazzi-bilder av ham som viste ham sittende på en internettkafé mens han surfet på internett og leste nyhetssaker om datteren og prins Harry.

Bildene fremsto som om de var tatt uten at Markle visste om det, men det ble senere avslørt at bildene var et samarbeid mellom Markle og fotografen.

I intervjuet med Good Morning Britain sier Markle at han angrer på bildene, og at han har beklaget overfor datteren og prins Harry.

Ifølge Markle var det ikke penger som fikk han til å inngå samarbeidet med fotografen, men han tok bildene for å forbedre sitt rykte.

– Jeg innså at det var en alvorlig feil. Men det er vanskelig å endre på det nå. Jeg tenkte at det ville være en fin måte å forbedre folks syn på meg, men åpenbart gikk det til helvete, sier han.

– Meghan gråt

Thomas Markle snakket også ut om øyeblikket da han fortalte sin datter at han ikke kunne være til stede på bryllupet.

Ifølge Markle var brudeparet skuffet over at han ikke kunne være der.

– Meghan gråt, det er jeg sikker på. De sa begge: 'Ta vare på deg selv, vi er veldig bekymret for deg', sier han.

Meghans far forteller at han så bryllupet på TV, og at han var svært lei seg for at han ikke kunne være til stede.

I intervjuet forteller Markle at han nå er på bedringens vei etter hjerteoperasjonen, og at han håper på å reise til London for å møte det nygifte paret snart.