I dag besøkte generalsekretær i WWF, Bård Vegar Solhjell, Wenche på kjøkkenet for å fortelle om sjømat som er rødlistet.

Blåskjell er grønnlistet og kan spises med god samvittighet.

Pasta med blåskjell:

  • 1-2 nett med norske blåskjell
  • 2 dl hvitvin eller vann tilsatt saft av ½ sitron
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 sjalottløk
  • ½- 1 rød chili
  • 5 ss olivenolje
  • 1 dl hvitvin
  • 400-500 pasta/spagetti
  • 2-3 ss smør eller ca 1 dl matfløte
  • persille
  • 1/2 sitron

Legg skjellene i rennende iskaldt vann, skrubb dem og kast de som er åpne eller knust.

Surr finhakket hvitløk, sjalottløk og chili i olje. Tilsett hvitvin og legg i godt avrente blåskjell.

Kok opp under lokk og la «putre» i 3-5 min til alle skjellene har åpnet seg. Rist på gryten en gang imellom.

Ta opp skjellene med en hullsleiv, kast de skjellene som ikke har åpnet seg. Kraften skal brukes videre.

Mens blåskjellene trekker, legg pasta i kokende lettsaltet vann og la koke 7-8 min til «al dente».

Tilsett ca 1 dl av kokevannet i kraften fra blåskjellene og kok opp tilsett de dampede blåskjellene eller kun innmaten av blåskjellene. Rør inn smør eller fløte.

Tilsett godt avrent nykokt pasta, vend lett om og la pastaen trekke til seg kraften fra blåskjellene. Press over saft fra 1/2 sitron. Dryss over hakket persille rett før servering.

PASTA MED BLÅSKJELL: Italiensk pasta med norske blåskjell. Foto: TV 2
PASTA MED BLÅSKJELL: Italiensk pasta med norske blåskjell. Foto: TV 2