Disse artistene er klare for Hver gang vi møtes

KJÆRNES GÅRD (TV 2): Denne spente artistgjengen har flyttet inn på «Hver gang vi møtes»-gården.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Innspillingen av den åttende sesongen av Hver gang vi møtes er i full gang, og syv artister har flyttet inn på Kjærnes gård i Våler.

Her skal de bo de neste ti dagene. Omgitt av grønne åkere og gårdsidyll, skal de hylle hverandre med hver sine versjoner av de ulike låtene artistene er kjent for.

TV 2 har fått være med på første dag av innspillingen av tv-programmet, og Elisabeth «Bettan» Andreassen (60), Maria Haukaas Mittet (38), Sol Heilo (36), Lars Bremnes (53), Tom Mathisen (65), Petter «Katastrofe» Kristiansen (29) og Trine Rein (47) er klare for hyggelige musikkstunder og gode samtaler på låven.

Navnene er godt etablert hos de fleste, men her kan du bli litt bedre kjent med dem:

Elisabeth Andreassen (FOTO: Espen Solli)
Elisabeth Andreassen (FOTO: Espen Solli)

Elisabeth «Bettan» Andreassen»:

Elisabeth Andreassen eller «Bettan» som de fleste kjenner henne som, har gitt ut en rekke album og har sunget alt fra country til pop. Hun har sunget i musikaler, hatt juleturnéer sammen med artister som Jan Werner Danielsen, spilt i revyer og hatt roller på Det Norske Teater.

«Bettan» har deltatt seks ganger i svenske Melodi Grand Prix og til sammen fem ganger i Melodi Grand Prix for Norge. Totalt har hun deltatt i fire internasjonale Eurovision Song Content-konkurranser hvor hun vant førsteplass i 1985 med «La Det Swinge» sammen med Hanne Krogh.

Bobbysocks mottok Peer Gynt-prisen i 1985 og de turnerte i 16 forskjellige land, solgte flere millioner plater og var nummer én på hitlistene i åtte forskjellige land. Elisabeth har sunget i Royal Albert Hall og Carnegie Hall. Hun har jammet med Bob Dylan, Tom Petty og George Harrison. Hun har spilt inn album i L.A. og Nashville og spiller både gitar og kontrabass.

– Jeg sa ja til å delta i «Hver gang vi møtes» for det er et varmt og oppriktig program hvor vi artister får lov å utfolde oss og utfordre oss selv i musikken. Å tolke andres låter på min måte er utfordrende og gøy. Jeg ser veldig frem til når de andre flotte og flinke musikk kollegaene mine skal tolke mine låter. At vi har ulike sjangre skaper en fin dynamikk og jeg tror dette kommer til å bli helt fantastisk og forhåpentligvis bra tv for seerne, sier Elisabeth Andreassen.

Trine Rein. (FOTO: Espen Solli)
Trine Rein. (FOTO: Espen Solli)

Trine Rein:

I 1993 lanserte Trine Rein sitt debutalbum «Finders Keepers» og hennes første singel «Just Missed the Train». På mindre enn to måneder passerte albumet 50.000 solgte – tre ganger platina.

Trine mottok Spellemannsprisen som årets nykommer i 1994. I 1994 lå albumet på førsteplass på VG-listen, og salget økte både i Norge og Japan. «Just Missed the Train» lå på 16 ulike japanske hitlister samtidig, og to tredeler av de totalt 600.000 solgte eksemplarer av albumet ble kjøpt av japanske fans.

Oppfølgersingelen «Stay With Me Baby» ble også en stor radiohit. Andre album «Beneath My Skin» ble sluppet i 1996 og låten «Torn» ble en suksess. Albumet solgte over 300.000 på verdensbasis og Trine ble Spellemannsnominert som årets kvinnelige artist. Trine har deltatt i Melodi Grand Prix to ganger, hun har deltatt i Stjernekamp på NRK, og har holdt jule- og tradisjonelle konserter i mange år.

– «Hver gang vi møtes» er et utrolig fint, varmt feelgood program hvor agenda er musikken og artistenes fremførelse av hverandres låter. Det er ingen utstemming underveis i serien som gir rom for å fokusere på musikk og gode samtaler. Mangfoldet av artister og sjangre synes jeg er spennende og utfordrende og jeg gleder meg til å være med å tolke låter og høre mine egne låter bli tolket, sier Trine Rein.

Maria Haukaas Mittet. (FOTO: Espen Solli)
Maria Haukaas Mittet. (FOTO: Espen Solli)

Maria Haukaas Mittet:

Allerede som 11-åring sto Maria på scenen på Bryggeteateret i Oslo som «Annie». Hun har spilt i en rekke teater og showproduksjoner. Artisten og skuespilleren deltok i musikkprogrammet Idol på TV 2 i 2004. Maria har også deltatt i både norsk og svensk Melodi Grand Prix, og vant den norske finalen i 2008 med låten «Hold On Be Strong».

Låten kom på femteplass i den internasjonale MGP-konkurransen samme år. Låten ble nominert til Spellemannsprisen for årets hit. Maria har gitt ut fem album og flere singler. Hun debuterte som soloartist i 2004 med singelen «Breathing». Singelen lå 10 uker på VG-lista med femteplass som beste notering. I 2015 vant Maria førsteplass i Stjernekamp på NRK. Maria er nå aktuell med forestillingen «Jåla fra Lakselvnes».

– Det virker utrolig spennende og givende å få gå inn i andres musikkarrierer, å få reise inn i andres liv. Dette vil garantert gi inspirasjon og jeg gleder meg til å være en del av sesongens «Hver gang vi møtes»-gjeng. Sjelden jeg har gledet meg så mye til noe, sier Maria Haukaas Mittet.

Sol Heilo. (FOTO: Espen Solli)
Sol Heilo. (FOTO: Espen Solli)

Sol Heilo:

Sol Heilo er komponist, artist, musiker, musikkprodusent, arrangør, designer og kostymedesigner. Sol har gjort internasjonal karriere med bandet Katzenjammer og spilt for fulle konsertarenaer og viktigste festivalene rundt i Europa.

Sol Heilo er multiinstrumentalist og arbeider innen flere musikksjangre. Hun er musikkprodusent, og i tillegg til å lage sine egne musikkvideoer, har hun laget musikk for blant annet for Kaptein Sabeltann og animasjonsfilmer som Dyrene i Hakkebakkeskogen.

Sol har også jobbet med andre artister på deres album, blant andre Bertine Zetlitz, Westlife, Espen Lind, Vinni og Thomas Dybdahl hvor hun enten har sunget eller spilt et av de mange instrumentene hun håndterer. Som designer har hun designet flere platecover for Katzenjammer.

– Unni Wilhelmsen, som er min venninne og har vært med i «Hver gang vi møtes» tidligere, sa til meg: «Dette MÅ du si ja til.» Og da ble det ja! Jeg elsker utfordringer. Å få møte så flotte artister med ulike sjangre og tolke deres låter blir både utfordrende og blir garantert veldig gøy, sier Sol Heilo.

Tom Mathisen. (FOTO: Espen Solli)
Tom Mathisen. (FOTO: Espen Solli)

Tom Mathisen:

Komiker, musiker og skuespiller Tom Mathisen var i perioden 1977 til 1984 medlem av den kjente komigruppen Prima Vera med Jahn Teigen og Herodes Falsk. Prima Vera ble kjent for å parodiere kjente artisters melodier med fjollete og sarkastiske tekster på norsk.

Gruppen mottok hedersprisen under Komiprisen 2014. Mathisen og Falsk dannet en egen humorduo etter Prima Vera-bruddet, og har gitt ut en rekke suksessfulle plater – i tillegg til å ha vært gjengangere på norske revyscener på 80- og 90-tallet.

Mathisen har vært med på mer enn 40 plateinnspilinger, og har skrevet og spilt i ni tv-serier. Han var fortellerstemmen i den populære TV-serien «Brødrene Dal» på NRK, og har deltatt i mange av radiosketsjene til Knut Lystad og Lars Mjøen på 70-og 80-tallet.

I 1989 lagde Mathisen og Falsk filmen «Showbiz» hvor en rekke kjente artister og skuespillere var med. Filmen ble slaktet av kritikerne og elsket av publikum. Mathisen har tidligere blitt kåret til en av Norges beste jazzgitarister.

– Jeg takket ja til å være med i «Hver gang vi møtes» fordi dette er et tv-konsept som fremmer artistenes virke og jeg som jeg som musiker kan stå for. Som komiker kommer jeg vel ikke unna å bruke humor når jeg fremfører versjoner av de andre artistenes låter. Jeg gleder meg til dette, sier Tom Mathisen.

Lars Bremnes. (FOTO: Espen Solli)
Lars Bremnes. (FOTO: Espen Solli)

Lars Bremnes:

Tekstforfatter, låtskriver og visesanger Lars Bremnes har ledet eget band siden 1991. I tillegg til å synge spiller han gitar og saksofon. I 1994 kom bandets første album ut med tittelen «Stjernesukkertøy».

Lars Bremnes Band ble nominert til Spellemannsprisen samme år for albumet. Låter som «Fiolinan» og «Å kunne æ skrive» har gitt Lars Bremnes et stort navn. For albumet «Hjertekapteinen» vant han Spellemannsprisen i 2006 i kategorien viser. I 2015 kom albumet «Himmel Nok Til Alle» med egne låter.

Lars har samarbeidet med sine søsken Kari og Ola Bremnes på mange utgivelser, og i 2000 vant de Spellemannspris i klassen viser og viserock for albumet «Soløye». Sammen med Ola Bremnes mottok han Prøysenprisen i 2009.

– «Hver gang vi møtes» er et program som setter låtskrivning og sang på agendaen og jeg får tilbringe tid med dyktige og hyggelige kollegaer som jeg kan ta lærdom av, sier Lars Bremnes.

Petter Kristiansen. (FOTO: Espen Solli)
Petter Kristiansen. (FOTO: Espen Solli)

Petter «Katastrofe» Kristiansen:

Petter Bjørklund Kristiansen er kjent under artistnavnet «Katastrofe». Han startet karrieren med Fredrikstad-hip hop-bandet Lok Allé i 2004, og lanserte solokarrieren sin i 2008 med låten «Vi prekæs».

I 2014 økte populariteten rundt Katastrofe med låten «Bleik og sur». Låten var et samarbeid med Staysmann og M.M.B. og solgte til gull. Andre hitliste-suksesser inkluderer låtene «Maria» i 2014 og «Pattaya» i 2015.

Samarbeidet med Marcus & Martinius i 2015 med låten «Elektrisk» nådde tredjeplass på VG-lista, og Petter var med tvillingduoen på deres enormt populære Sverige-turné i 2016. Suksess ble det også da Katastrofe i samarbeid med Alexander Rybak gav ut singelen «Typisk norsk».

I 2016 toppet han VG-listen for første gang med låten «Sangen du hater». Låten «Om alt går til helvete» kom ut i 2017 og ble en landeplage med skyhøye strømmetall. Låtene til Katastrofe har blitt strømmet over 200 millioner ganger på Spotify.

– Når jeg får en god magefølelse så pleier jeg å følge den. Å være med i «Hver gang vi møtes» gir meg godfølelsen i magen. Det er et musikkrelatert program som utfordrer oss artister i ulike retninger og jeg gleder meg til å tolke andres låter og høre dem tolke mine låter, avslutter Petter Katastrofe.