Den klassiske landgangen er en hel meny i seg selv, og er garantert å falle i smak hos de fleste. Det skal bestå av minst fire påleggssorter der kjøtt, fisk, ost og egg avløser hverandre på en lang brødskive skåret på langs av et fint eller halvgrovt brød.

Server til en kopp te, kald sommerdrikke/øl med eller uten alkohol, eller «bobler»

Fyll landgangen med dine favoritter! Her er mine forslag:

  • Godt brød, loff eller halvgrovt brød som kan skjæres i lange skiver på langs
  • Mykt smør eller kremost (gjerne med urter)
  • Salat i små biter, ruccola eller bladpersille
  • Kokt egg eller eggerøre
  • Reker og majones
  • Røkt laks/ørret med egg eller sennepssaus
  • Skinke
  • En god ost med frukt eller bær

Dressinger:

  • Rømme smakt til med sennep og urter
  • Majones smakt til med sitron og frisk ingefær
  • Most avocado/guacamole

Eller noen av dine egne dressinger.

Smør brødskivene med mykt smør og/eller kremost, og legg på salat eller bladpersille.

Her er et forslag til dandering av en landgang, men det beste resultatet får du selvsagt om du fyller på med dine egne favoritter.

Legg på kokt egg eller eggerøre. Legg over strimler av røkt laks, og fortsett med reker, majones og sitron. Rull sammen skinke og anrett sammen med løk/grønnsaker og rømme smakt til sennep, urter eller pepperrot. Avslutt med ost og friske bær eller marmelade.

«LANDGANG»: Verdens kjekkeste smørbrød? Her har vi brukt lokal ost fra Valdres, spekemat, reker, syltet rødløk og søte norske jordbær.
«LANDGANG»: Verdens kjekkeste smørbrød? Her har vi brukt lokal ost fra Valdres, spekemat, reker, syltet rødløk og søte norske jordbær.