For omtrent et halvt år siden kom nyheten om at Amazon Studios er i gang med å lage en TV-serie av den berømte Ringenes Herre-filmserien.

Nå har det kommet frem flere detaljer om den etterlengtede TV-serien.

Den britiske avisen The Independent hevder at den første sesongen ikke vil handle om krigen om ringen, slik filmserien starter, men heller fokusere på unge Aragorn.

Karakteren Aragorn ble spilt av Viggo Mortensen i filmserien.

TV-serien vil deretter handle om én karakter hver sesong, ifølge den britiske avisen.

Tidligere har bransjenettstedet The Hollywood Reporter skrevet at Amazon skal lage fem sesonger.

TV-serien kommer til å ta utgangspunkt i Tolkiens notater, istedenfor å være en adapsjon av boken, ifølge The Independent.​

Starter innen to år

Amazon inngikk en avtale med arvingene til forfatteren J. R. R. Tolkien, forlaget HarperCollins og filmselskapet New Line Cinema i november 2017, og de kjøpte rettighetene til TV-serien for 250 milioner dollar.

TV-nettverket Amazon Studios sikret seg rettighetene til TV-serien fremfor Netflix og HBO.

Ifølge The Hollywood Reporter vil TV-serien ha et budsjett på mer enn én milliard dollar.

Nettstedet hevder at det står i avtalen at Amazon må begynne produksjonen av TV-serien innen to år fra avtalen ble signert, så man kan anta at oppstarten ikke er langt unna.

McKellen kan vende tilbake

Ett av de store spørsmålene nå, er hvem som skal spille de kjente karakterene.

SPILTE GANDALV: Ian McKellen. Foto: AP Photo/Columbia Pictures/NTB scanpix
SPILTE GANDALV: Ian McKellen. Foto: AP Photo/Columbia Pictures/NTB scanpix

Ian McKellen (79), som spiller Gandalv i filmene, har uttalt i et intervju at han er åpen for å vende tilbake til rollen.

I et intervju med BBC Radio 2 hintet han til at han vil bli misfornøyd dersom en annen får Gandalv-rollen.

– Hva mener du med en annen Gandalv? Jeg har ikke sagt ja, fordi jeg har ikke blitt spurt. Men foreslår du at noen andre skal spille rollen? Gandalv er over 7.000 år gammel, så jeg er ikke for gammel, sa han spøkefullt i radiointervjuet, ifølge The Independent.

Peter Jackson er ikke med

Sean Astin (47), som spilte karakteren Sam, har uttalt i et radiointervju med Entertainment Weekly at han er usikker på om han vil vende tilbake.

REGISSERTE FILMENE: Peter Jackson vant flere Oscar-statuetter for Ringenes Herre-filmene. Foto: AP Photo/Reed Saxon/NTB scanpix
REGISSERTE FILMENE: Peter Jackson vant flere Oscar-statuetter for Ringenes Herre-filmene. Foto: AP Photo/Reed Saxon/NTB scanpix

– Jeg er Sam i Peter Jacksons versjon av Ringenes Herre. Da jeg så nyheten om Amazon, falt det meg ikke inn at jeg ville være en del av det. Jeg tenkte: 'Hvordan vil det være å se neste Sam der?', sa han i radiointervjuet, ifølge Time.

Det har også blitt spekulert om Peter Jackson, som regisserte Ringenes Herre-filmene, skal være en del av TV-serien.

Men nylig uttalte en talsperson for Jackson til det britiske nettstedet Digital Spy at han ikke er involvert i prosjektet.