Du trenger:

  • 3 dl villris eller vanlig langkornet ris (perlespelt, linser eller bønner kan også brukes)
  • 1 liten brokkolibukett
  • 1 pk sukkererter
  • 1 paprika
  • 1/2 fersk ananas ev 3-4 skiver hermetisk
  • 1 finhakket løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 mango (kan sløyfes)
  • 1-2 stk kyllingfilet eller ca 600 g benfri laksefilet
  • 150-200 g rensende reker
  • olje eller smør til steking
  • salt og pepper

Saus:

  • ca 2 dl sweet chilisaus
  • 1/2 -1 ts finrevet ingefær
  • frisk koriander og lime

Kok ris eller linser/bønner etter anvisning på pakken. Del brokkoli i små buketter og strimle opp stilken i fyrstikktynne strimler. Legg brokkoli i lettsaltet kokende vann, kok i 2-3 min før sukkerertene legges og kok videre i 1-2 min. Legg grønnsakene over iskaldt vann. Ta opp de avkjølte grønnsakene og la de renne godt av seg .

Del kyllingfilet i strimler og ananas i biter.

Varm olje eller smør i en stekepanne med høye kanter. Tilsett løk, hvitløk og kyllingstrimler ved høy temperatur. Tilsett paprika, kokt ris og grønnsaken. Rørestek ved høy temperatur i 3-4 min.

Tilsett chilisaus, saft av lime og finrevet ingefær. Rett før servering tilsettes ananas og eventuelt mango.

Dryss med frisk koriander og server med limebåter og sweet chillisaus .

SURF 'N' TURF: sommerlig og frisk rett med kylling og reker. Foto: TV 2
SURF 'N' TURF: sommerlig og frisk rett med kylling og reker. Foto: TV 2