FIKK GAVE AV DRONNINGEN: Prins Harry og Meghan Markle fikk, tradisjonen tro, en riktig så fin gave av dronning Elizabeth.
FIKK GAVE AV DRONNINGEN: Prins Harry og Meghan Markle fikk, tradisjonen tro, en riktig så fin gave av dronning Elizabeth. Foto: REUTERS

Sjekk dronningens svindyre bryllupsgave til Meghan og Harry

Prinseparet kan jo ikke nøye seg med hva som helst – se hva de fikk i gave av dronning Elizabeth.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

For to uker siden fikk prins Harry sin prinsesse, nemlig Hollywood-skuespilleren Meghan Markle.

Istedenfor gaver, ønsket paret seg at gjestene donerte penger til veldedige formål.

Likevel har de fått tilsendt gaver for titalls millioner kroner fra privatpersoner – men disse gavene får de ikke beholde, ifølge Cosmopolitan.

Det skyldes den kongelige etiketten, som sier at kongelige ikke kan beholde gaver de får, hvis ikke gavene er fra noen som står dem nær.

Dronningen med stor gave

Men én gave i kan iallefall det nygiftede prinseparet glede seg over. Dronning Elizabeth har nemlig skjenket dem med en stor gave. Andre mødre og svigermødre ville kanskje gått for middagsservise eller sølvtøy – men dronning Elizabeth velger etter sigende å gi bort et gods.

York Cottage er nemlig dronningens gave til prinseparet, om vi skal tro britiske medier.

Godset ligger idyllisk til ved et vann, og som de fleste andre kongelige eiendommer – godt avskjermet fra nysgjerrige øyne og paparazzi-linser.

Skal være feriested

Det staselige godset står på kongelig grunn på Sandringham, eiendommen der dronningen har sitt Norfolk-hjem.

– Dronning Elizabeth er en gavmild bestemor. Jeg er ganske sikker på at Harry og Meghan nå også får sitt eget feriehjem i Norfolk. Så blir det spennende å se om det faktisk blir selveste York Cottage. Dette er nemlig et enormt kråkeslott av en bygning, som gjerne brukes som innlosjering av gjester ved store familiesamlinger, sier TV 2s kongehusekspert Kjell Arne Totland.

LEKKERT FRISTED: York Cottage i Sandringham. Foto: Wikimedia Commons
LEKKERT FRISTED: York Cottage i Sandringham. Foto: Wikimedia Commons

Det er foreløpig ikke bekreftet fra offentlig hold hvilken eiendom prinseparet skal overta, og Totland hadde regnet med at de ville få overta en noe mindre eiendom.

Og det er ikke slik at prinseparet skal flytte til sitt nye gods. De har allerede et annet kongelig paradis, nemlig Nottingham Cottage i nærheten av Kensington Palace. Den nye luksuseiendommen er nok derfor tenkt som et feriested til familien.

Følger tradisjonen

Dronningen hadde en lignende gave da prins William giftet seg med Kate. Da fikk de Anmer Hall, også på Sandringham-eiendommen.

– Dronning Elizabeth følger opp tradisjonen fra sine forfedre når hun gir sine etterkommere hus og hage på Sandringham når de gifter seg. Vår egen dronning Maud fikk jo sitt elskede Appleton House da hun giftet seg med den senere kong Haakon – en eiendom hun beholdt helt til sin død i 1938, sier Totland.