Lune pizzasnurrer med tomat og mozzarella eller spinat og feta.

Tips:

Ønsker du å lage glutenfrie pizzaboller, halver oppskriften og bruk glutenfritt mel, som for eksempel pizzamel eller foccaciablanding.

Tomatsaus eller spinatfyll kan erstattes med pesto.

Deig:

  • 50 g gjær
  • 6 dl «fingervarmt» vann, eventuelt blandet med kesam
  • ½ dl olje, gjerne olivenolje
  • 2 ts salt
  • 1 ts honning (kan sløyfes)
  • ca. 1 ½ l grovbakstmel eller ca. ¾ l hvetemel og ca. ¾ l sammalt hvete

Fyll 1: Tomatsaus og skinke

Lag selv eller du kan bruke fra glass.

  • 1 liten løk
  • 2 ss olje
  • ½ dl tomatpuré
  • 3-4 finhakkede soltørkede tomater
  • 1 boks knuste/hakkede hermetiske tomater
  • 1-2 ts sukker
  • 2 t s tørket oregano/pizzakrydder/basilikum eller friske urter
  • salt, pepper
  • 2-3 dl revet hvit ost eller f.eks. mozzarella i biter eller cottage cheese
  • salt og pepper
  • pinjekjerner og/eller strimlet kokt skinke

Fyll 2: Spinat og fetaost

  • Ca 150 g spinat
  • 2 ss kesam eller cottage cheese
  • 1-2 fedd hvitløk (kan sløyfes)
  • salt, pepper
  • 75-100 g fetaost
  • pinjekjerner (kan sløyfes)

Rør gjæren ut i fingervarmt vann (tørrgjær blandes i melet), tilsett salt, sukker og olje og elt inn mel til en glatt deig. Dekk til bakebollen og la deigen heve ca. 30 min.

Mens deigen hever lag det fyllet du ønsker å bruke.

Tomatsaus:

Surr finhakket løk i olje i varm stekepanne til løken er blank. Tilsett tomatpuré og la den steke et par min før resten av ingrediensene tilsettes. Kok opp og la sausen trekke i 20-30 min uten lokk. Smak eventuelt til med mer krydder, salt og pepper.

Spinat og fetaost:

Kjør spinat (rå), kesam/cottage cheese, hvitløk og fetaost i hurtigmikser til en grov masse. Ha pinjekjernene i til slutt – de skal ikke kjøres i hurtigmikser.

Ta deigen ut på et melet bord og del den i to.

«Klapp» eller kjevle ut hver del til et rektangel ca. 30x40 cm.

Smør over ønsket fyll.

  • Tomatsaus fordeles utover deigen. Dryss over revet ost/mozzarella i biter og skinke/pinjekjerner. Rull fast sammen og skjær i skiver (som til kanelboller). «Knip» litt sammen i bunnen, slik at fyllet ikke renner ut. Sett på bakepapirkledt stekebrett.
  • Spinat og fetaostfyll: Smør på fyllet, rull sammen og del i skiver som beskrevet under tomatsaus.

Dekk til og la etterheve 40-45 min.

Stek i varm stekeovn 225ºC på midterste rille i 10- 15 min.

Avkjøl på rist.

PIZZASNURR: Disse pizzavariantene passer i lunsjboksen, tursekken og strandvesken. Foto: TV 2
PIZZASNURR: Disse pizzavariantene passer i lunsjboksen, tursekken og strandvesken. Foto: TV 2