I dag besøkte Wenche Vega på Helgeland i Nordland. Der fikk hun hjelp av kokken ved Vega Havhotell, Jon Aga, til å lage fiskemiddag.

Han serverte sin oppskrift på stekt sei med tang og urter.

Du trenger:

  • 600-700g sei med skrapet skin
  • havsalt
  • kvernet pepper
  • smør til steking

Nøttesmør:

Rist/stek hasselnøtter i en tørr stekepanne. «Gni» nøttene med hendene eller i et kjøkkenhåndkle slik at det brune «skinnet» på nøttene fjernes.

Grovhakk nøttene og tilsett i smeltet smør. Smak eventuelt til med soyasaus, finhakket hvitløk og finrevet ingefær (kan sløyfes).

Tang:

Skyll tangen godt under rennende vann. Legg i kokende vann (uten salt), kok opp og la trekke 1-2 min. Ta opp og la renne godt av seg.

Slik gjør du:

Dryss seifileten med havsalt. La den ligge med saltet på i 5-10 minutter.

Skyll fisken i kaldt vann og klapp fileten tørr med kjøkkenpapir. Legg i fiskestykkene med skinnsiden ned i varm panne med smør. Stek på skinnsiden i ca. 5 minutter over middels høy varme, og øs over smøret mens fisken steker.

Når skinnet er sprøtt og gyllent snur du fisken og steker et par minutter på den andre siden.

Seien er klar i det øyeblikket den flaker seg ved et lett trykk.

Anrett fisken med skinnsiden opp på en seng av nøttesmør, og topp med brønnkarse og dill vendt i litt olje, samt 2-3 dråper sitron. Anrett på fisken ved servering sammen med tang .