Oppskriften er laget av «Unge kokker» ved Carina Bolme Lund (15) og Jon Magne Gjønnes (16).

Oppskrift til 2-3 personer.

Du trenger:

  • 1 liten løk
  • 1-2 fedd hvitløk
  • 1-2 ss olje
  • Ca 300 g gulrøtter i biter/skiver
  • Ca 2 cm frisk ingefær
  • 5-6 dl vann
  • 1 terning hønse/ grønnsakbuljong
  • ½ dl kokosmelk
  • ¼ krm pepper
  • friske urter

Slik gjør du:

Rens og del løk og gulrøtter i biter/skiver og finhakk frisk ingefær.

Surr løk og hvitløk i olje i en gryte til løken er blank, ikke brun. Tilsett gulrøtter og ingefær og vann. Smuldre grønnsakbuljong og tilsett i suppen. Rør om og kok opp.

La suppen småkoke i ca 10 min til gulrøttene myke, tilsett urtene og mos suppen med en stavmikser. Tilsett kokosmelk og smak til med salt og pepper.

GULROTSUPPE: Smaksrik suppe med gulrot og ingefær. Foto: TV 2
GULROTSUPPE: Smaksrik suppe med gulrot og ingefær. Foto: TV 2