Wenches friske og fargerike søtpotetsalat med quinoa og frukt passer ypperlig på fine sommerdager.

Oppskrift

Ca 500 g søtpotet

2 ss olivenolje

Salt, pepper

Ca 100 g quinoa, bulgur, steelcut havre , perlespelt eller linser/ bønner

10-12 stk sukkererter

ev 2-3 vårløk

1 paprika

1 rødløk

1/2 rød chili

1 mango

1 appelsin eller grapefrukt

valnøtter

Dressing :

1 lime

2 ss olivenolje

Salt, pepper

Ev finhakket chilli og frisk ingefær

Slik gjør du

Varm stekeovnen til 200 grader. Skrell og skjær søtpotetene i jevne biter, legg in en liten langpanne / ildfast form og vend inn olje , salt og pepper. Stek/ bak i varm stekeovn ved 200 grader i ca 20 min til bitene er møre .

Skyll i quinoa, bulgur, steelcut havre, perlespelt eller linser/ bønner rennende kaldt vann. Ha over i en kasserolle, tilsett vann og kok under lokk i ca 15 min. Sjekk koketid på pakken til det du ønsker å bruke.

Legg sukkerertene i kokende lettsaltet vann, kok opp og skyll raskt i kaldt vann.

Del paprika i biter, rødløk i tynne båter, finhakk chili (uten frø), skrell og del mango i terninger og appelsiner i båter.

Anrett alle ingrediensene på et serveringsfat .

Rør sammen alle ingrediensene til marinaden og fordel over salaten. Avslutt med friske mynte blader og persille .