Denne deilige salaten er perfekt for fine sommerdager
Prøv deg på en søtpotetsalat med quinoa og frukt.
Wenches friske og fargerike søtpotetsalat med quinoa og frukt passer ypperlig på fine sommerdager.
Oppskrift
Ca 500 g søtpotet
2 ss olivenolje
Salt, pepper
Ca 100 g quinoa, bulgur, steelcut havre , perlespelt eller linser/ bønner
10-12 stk sukkererter
ev 2-3 vårløk
1 paprika
1 rødløk
1/2 rød chili
1 mango
1 appelsin eller grapefrukt
valnøtter
Dressing :
1 lime
2 ss olivenolje
Salt, pepper
Ev finhakket chilli og frisk ingefær
Slik gjør du
Varm stekeovnen til 200 grader. Skrell og skjær søtpotetene i jevne biter, legg in en liten langpanne / ildfast form og vend inn olje , salt og pepper. Stek/ bak i varm stekeovn ved 200 grader i ca 20 min til bitene er møre .
Skyll i quinoa, bulgur, steelcut havre, perlespelt eller linser/ bønner rennende kaldt vann. Ha over i en kasserolle, tilsett vann og kok under lokk i ca 15 min. Sjekk koketid på pakken til det du ønsker å bruke.
Legg sukkerertene i kokende lettsaltet vann, kok opp og skyll raskt i kaldt vann.
Del paprika i biter, rødløk i tynne båter, finhakk chili (uten frø), skrell og del mango i terninger og appelsiner i båter.
Anrett alle ingrediensene på et serveringsfat .
Rør sammen alle ingrediensene til marinaden og fordel over salaten. Avslutt med friske mynte blader og persille .