«Surf and turf» med stekt kylling, reker, paprika og ananas, servert med ris.

Denne er både melk– og glutenfri.

Til 4 personer

  • 3 dl villrisblanding
  • 1 brokkolibukett
  • 1 pk sukkererter
  • 2 paprika, ulike farger
  • 1-2 fedd hvitløk
  • ½ fersk ananas (Tips: Resten av ananasen stekes til den blir gyllen og serveres lun til vaniljeis til dessert)
  • 2- 3 store kyllingfileter
  • ca. 400 ferske urensede reker
  • olje eller smør til steking
  • salt, pepper
  • 2-3 ss sweet chilisaus
  • saft av 1 sitron
  • fersk koriander, lime

Slik gjør du:

Kok villris etter anvisning på pakken.

Del brokkoli i små buketter og kutt stilken i fyrstikktynne strimler. Kok brokkoli og sukkererter i lettsaltet vann i 1 minutt. Skyll i iskaldt vann for å stoppe kokeprosessen, grønnfargen beholdes. La grønnsakene renne godt av seg.

Del opp kyllingfiletene og paprika i strimler.

SURF AND TURF: Frisk og fargerik kombinasjon med kylling og reker. Foto: TV 2
SURF AND TURF: Frisk og fargerik kombinasjon med kylling og reker. Foto: TV 2

Varm olje/smør i en panne med høye kanter. Stek kyllingstrimlene gylne under omrøring i 3-4 min. Tilsett paprika og stek videre i 2-3 min før brokkoli og sukkererter tilsettes, stek videre i 2-3 min. Smak til med salt og pepper, sweet chili og saft av sitron.

Rett før servering tilsett reker og ananas i biter. Dryss over finhakket koriander. Server med limebåter og sweet chilisaus.

Tips: For ekstra smak ved servering kan man dele 2 sitroner på midten og steke dem med snittflaten ned i en varm grillpanne/stekepanne til snittflaten blir lett karamellisert, og presse sitronsaft over hver sin rett.