protesterer kroppspress:

– Folk stopper meg på gata og sier «du kommer til å dø snart, du må slanke deg»

Kroppsaktivistene Carina Elisabeth Carlsen (31) og Camilla Lorentzen (28) vil ha slutt på det ekstreme kroppsfokuset i dagens samfunn.

Fenomenet kroppspositivisme blir stadig mer populært på sosiale medier. Trenden går ut på å være glad i egen kropp, selv om den kanskje ikke passer inn i samfunnets definisjon av «idealkroppen».

Fikk drapstrusler

Camilla Lorentzen (28) og Carina Elisabeth Carlsen (31) er begge ihuga kroppsaktivister, og de mener at det er skummelt å se hvor samfunnet vårt er på vei.

– Jeg sier ikke at det er lettere å være tynn, men at man kanskje slipper mye av den stigmatiseringen. Man er allerede bittelitt bedre enn den som er tjukk, forteller Carina i God morgen Norge.

Hun har selv opplevd grov kroppshets.

– Jeg har fått drapstrusler og voldtektstrusler. Det er folk som stopper meg på gata og sier «du kommer til å dø snart, du må slanke deg», fortsetter Carina.

Kritikk for PT-jobben

Camilla Lorentzen har i dag nesten 50.000 følgere på Instagram, hvor hun deler sitt humoristiske og avslappede forhold til egen kropp. Men hun har også opplevd kroppslig kritikk i forbindelse med jobben som personlig trener.

– Da jeg begynte som personlig trener fikk jeg ofte høre at «ingen vil jobbe med en personlig trener som ser ut som deg, fordi du viser selv at du ikke får resultater», forteller Camilla.

– Man kan jo kalle det «thin privilege» hvis man skal dra det så langt. Du møter mindre motstand som tynn, fortsetter Camilla.

Målet til både Camilla og Carina er å kjempe mot et samfunn hvor man konstant sammenligner seg med retusjerte bilder.

– Det er ikke noe galt i å ha idealkroppen, men det er ikke noe galt ikke å ha den heller, sier Carina.

Se hele intervjuet med de tøffe damene øverst i saken!