Maisalat med varmrøkt pepperlaks og urtedressing
Lag en frisk, fargerik, smaksrik og mettende salat nå som våren er kommet.
Maisalat
- 2-3 grillede flådde paprika på glass/boks, eller se tips
- 6-8 plommetomater/smakstomater
- 1 løk
- 1 pose sukkererter
- 8-10 grønne asparges
- feltsalat eller ruccolasalat
- revet hvit lagret ost, for eksempel fra Eiker gårdysteri eller en lokalost nær der du bor
- varmrøkt pepperlaks eller tynne skiver spekeskinke
- 4 ss olivenolje
- 2 ts rødvinseddik eller balsam ICO eddik
- salt, pepperDressing:
Rør sammen honning, olje, rødvinseddik/balsamicoeddik/saft fra sitron, salt og pepper. Tilsett persille og mynte, eller andre urter, og fordel over salaten rett før serving.
Flådde paprika:
Legg paprika på stekebrett og bak i stekeovn ved 250°C til skinnet blir «brent». Eller grill over glødende kull. Avkjøl i en plastpose eller legg på fat og dekk med plastfilm. Trekk av det brente skinnet og fjern frø og stilk. Del i biter.
Slik gjør du:
Skjær løk i tynne båter og legg i iskaldt vann i ca 20 min.
Rens og kok sukkererter i lettsaltet vann i 2-3 min, avkjøl i iskaldt vann for å beholde sprøheten.
Rens asparges, kutt av/fjern stilken, kok i lettsaltet vann tilsatt litt sukker i 4-8 min avhengig av tykkelsen på asparges.
Anrett på serveringsfat, legg over salat og skinke.
Tips:
Tilsett kokte egg, byggryn, røde bønner eller linser for en mer mettende salat.