Maisalat

  • 2-3 grillede flådde paprika på glass/boks, eller se tips
  • 6-8 plommetomater/smakstomater
  • 1 løk
  • 1 pose sukkererter
  • 8-10 grønne asparges
  • feltsalat eller ruccolasalat
  • revet hvit lagret ost, for eksempel fra Eiker gårdysteri eller en lokalost nær der du bor
  • varmrøkt pepperlaks eller tynne skiver spekeskinke
  • 4 ss olivenolje
  • 2 ts rødvinseddik eller balsam ICO eddik
  • salt, pepperDressing:

Rør sammen honning, olje, rødvinseddik/balsamicoeddik/saft fra sitron, salt og pepper. Tilsett persille og mynte, eller andre urter, og fordel over salaten rett før serving.

Flådde paprika:

Legg paprika på stekebrett og bak i stekeovn ved 250°C til skinnet blir «brent». Eller grill over glødende kull. Avkjøl i en plastpose eller legg på fat og dekk med plastfilm. Trekk av det brente skinnet og fjern frø og stilk. Del i biter.

Slik gjør du:

Skjær løk i tynne båter og legg i iskaldt vann i ca 20 min.

Rens og kok sukkererter i lettsaltet vann i 2-3 min, avkjøl i iskaldt vann for å beholde sprøheten.

Rens asparges, kutt av/fjern stilken, kok i lettsaltet vann tilsatt litt sukker i 4-8 min avhengig av tykkelsen på asparges.

Anrett på serveringsfat, legg over salat og skinke.

Tips:

Tilsett kokte egg, byggryn, røde bønner eller linser for en mer mettende salat.

SMAK AV VÅREN: En frisk, fargerik og smaksrik salat er perfekt nå som våren er her. Foto: TV 2
SMAK AV VÅREN: En frisk, fargerik og smaksrik salat er perfekt nå som våren er her. Foto: TV 2