Rybak stiger på bettinglistene etter første prøve i Lisboa

Alexander Rybak (31) har steget fra syvendeplass til andreplass på bettinglistene etter at prøvene i Lisboa startet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det siste døgnet har Alexander Rybak (31) hoppet fra syvendeplass til andreplass på bettinglistene før Melodi Grand Prix i Lisboa.

Hoppet på listene har skjedd etter at sangprøvene i Lisboa startet. Rybak hadde første prøve tirsdag formiddag.

Bookmakerne holder fortsatt Israel som storfavoritt til å vinne hele Eurovision Song Contest, mens Norge nå ligger på andreplass. Australia, Frankrike og Bulgaria følger på plassene etter Norge.

Se video fra prøven øverst i saken.

– Kan vinne

Morten Thomassen er leder for den norske MGP-klubben og var til stede under prøvene tirsdag. Han er svært optimistisk etter å ha sett Rybak på scenen i den portugisiske hovedstaden.

– Det så veldig bra ut. Det likner mye på det vi så under den norske finalen, men det er strammet opp og er blitt enda mer i fokus, sier Thomassen til TV 2.

Han har troen på ta Rybak, som altså nå ligger på andreplass etter Israel på bettinglistene, kan komme til å ta seieren hjem.

– Han kan fint havne på en første- eller andreplass. Dette er noe hele Europa kan like, det er tilgjengelig musikk og han kommer godt gjennom TV-ruta, sier han.

Årets internasjonale finale finner sted i den portugisiske hovedstaden 12. mai.

FAVORITT: Alexander Rybak hadde sin første sceneprøve i Lisboa tirsdag. Foto: Thomas Hanses/Eurovision.tv
FAVORITT: Alexander Rybak hadde sin første sceneprøve i Lisboa tirsdag. Foto: Thomas Hanses/Eurovision.tv

Først ut

Tidligere denne måneden slapp Eurovision Song Contest rekkefølgen på årets semifinaler, og da ble det klart at Norges håper aller først ut i den andre semifinalen.

I år er vi også i samme semifinale som våre naboland Sverige og Danmark – som er henholdsvis nummer 5 og 15 i semifinalen.

For Norge er det dårlige nyheter at vi stiller så tidlig ut i semifinalen – det sies nemlig at andre halvdel er en langt bedre plassering.

Men Alexander Rybak selv, tar det bare som en ære at han får åpne showet.

– Startnummer én var det jeg regnet med å få i Oslo Spektrum. Men da har jeg fått oppleve å lukke showet i Spektrum, og nå får jeg oppleve å åpne showet i Portugal! Det er en ære å få lov til å pangstarte Eurovision-kvelden! sa han til TV 2 da rekkefølgen ble kjent.

SHOW: Alexander Rybak får med seg fire dansere på scenen. Bildet er fra hans første sceneprøve tirsdag. Foto: Thomas Hanses/Eurovision.tv
SHOW: Alexander Rybak får med seg fire dansere på scenen. Bildet er fra hans første sceneprøve tirsdag. Foto: Thomas Hanses/Eurovision.tv

Tilbake

Det er ni år siden Rybak vant både MGP og den internasjonale Eurovision-finalen i Moskva med låten «Fairytale». Med 387 poeng slo han alle tidligere poengrekorder i musikkonkurransen i 2009.

I år konkurrerte han med den sprudlende poplåta «Thats how you write a song», som han har skrevet selv, og han dro også opp fela på slutten av låta.

Da han vant den norske finalen i mars brukte han tid på å hylle kjæresten, Julie Gaarud Holm (23), som satt i salen.

– Hun er verdens vakreste og smarteste jente. Hun er også verdens mest tålmodige, som har holdt ut med meg, sier han.

Rybak sto i gullfinalen mot Rebecca Thorsen (19), som var utpekt som vinnerfavoritt av både musikkanmeldere og bettingselskaper i forkant av MGP-finalen.

Stella Mwangi (31) & Alexandra Rotan (21) og Aleksander Walmann (32) kom til topp fire i årets MGP.