Mesterkokken Terje Ommundsen står bak noen av landets mest populære thailandske restauranter. Nå har han etablert seg med matboden "Mr.Chow by Plah på Vippa. Det var også der han viste oss en av sine signatur-retter.

Den nord-thailandske curry-retten "Khao soi gai"

Mesterkokk Terje Ommundsen i aksjon. Foto: tv2
Mesterkokk Terje Ommundsen i aksjon. Foto: tv2

Dette trenger du

Oppskriften gir deg 8-10 porsjoner.

4 kyllinglår uten ben og skinn, kuttet i biter

Currypaste

20 røde chillier

5 g (ca 2 ts) svart kardemomme

10 g (ca1 ½ ss) korianderfrø

5 g (2 ts) spisskummen

5 g (1 ts) salt

30 g sitrongresskjerne

30 g galangal

15 g gurkemeie

60 g ingefær

75 g hvitløk

150 g sjalottløk

olje til steking

1 liter kokosmelk

1 liter kyllingkraft

30 g (2 ss) fiskesaus

30 g (2 ss)soyasaus

Enkel og utolig god thailandsk rett.
Enkel og utolig god thailandsk rett.

10 g (2 ts) palmesukker

30 g sjalottløk

30 g vårløk

500 g eggnudler

2 lime

en neve koriander

litt sprøstekte nudler

Slik gjør du

Forvarm ovnen til 170 grader og bak hel, uskrelt hvitløk i 60 minutter og hel, uskrelt sjalottløk i 45 minutter, eller til de er helt myke. Avkjøl og rens. Rist kardemomme, korianderfrø og spisskummen i tørr panne til aromaene kommer frem, og avkjøl.

Kutt chili, sitrongress, galangal, gurkemeie og ingefær i tynne skiver. Knus alt i en morter eller food-prosessor sammen med sjalottløken og hvitløken til fin mos. Ta av det øverste laget (kokoskremen) i boksen og ha det i en teflonbelagt kjele eller panne. Kok kokoskremen helt inn til den skiller seg og fettet kommer frem. Når den er helt skilt (ca. 15 minutter) har man i currypasten og freser dette i kokosfettet (minimum 5 minutter eller til du lukter krydderne. Hell kyllingkraft og kokosmelk over, og kok curryen i ca. 30 minutter. Smak til med soyasaus, fiskesaus og litt palmesukker. Kok nudler og ta av noe til fritering.

Kutt tynne skiver av sjalottløk, rens koriander fra stilkene og snitt vårløk. Legg de myke nudlene i bunnen av tallerkenen, hell på curry, dryss over koriander, vårløk og sjalottløk, og dander med sprøstekte nudler på toppen. Server med ½ lime ved siden.

Vel bekomme