Kongekrabbe:

  • Ca. 1,2 kg klør og ben fra kongekrabbe
  • Ca. 5 liter vann
  • 4 ss salt

Tin krabbeklørne i rikelig med kaldt vann eller i kjøleskapet. Kok opp rikelig med vann i en stor kasserolle. Når det fosskoker, legg i krabbeklørne. Vannet skal dekke klørne.

Kok opp, legg på lokk og la småkoke i 8-10 min. Store klør kan koke 2-3 min lenger. Ta opp av kokevannet og avkjøl i kaldt vann.

Brekk klørne fra hverandre i leddene. Bruk en stor saks og klipp skallet av langsetter krabbeklørne. Brett ut skallet og ta ut "krabbefileten". Trekk av brusken som ligger langs hver side av fileten.

Server filten som den er, eller lett stekt med rømmedressing eller en kremet salat.

Kremet salat:

  • 2 dl majones
  • 1 dl rømme
  • 1 finhakket sjalottløk
  • 1 ss sweet chili-saus
  • 2-3 finhakkede cherry-tomater
  • Noen dråper sitronsaft, salt og pepper.

Rør sammen rømme og majones, og vend inn de andre ingrediensene. Smak til. Server kokt kongekrabbe og rømme-majones-salaten på en skive ristet loff.

Tips: kokt eller stekt kongekrabbe kan serveres som tilbehør til stekt biff med f.eks. bearnaise-saus og grønnsaker.