Du trenger:

  • Ca 400 g spagetti
  • Ca 200 g bacon i tynne strimler (i Italia brukes det pancetta)
  • litt olivenolje til steking
  • 2 fedd hvitløk
  • 3 egg
  • 6-8 ss matfløte
  • Ca 100 g revet parmesan, eventuelt blandet med pecorino
  • grovmalt pepper

Slik gjør du:

Stek finhakket/finstrimlet bacon i litt olje i en stor stekepanne med høye kanter. Tilsett finhakket hvitløk mot slutten. Trekk pannen til side.

Kok pasta i rikelig med kokende lettsaltet vann. Kok til «al dente» (pastaen skal ha litt tyggemotstand).

Mens pasta koker: Pisk sammen egg, fløte og halvparten av osten.

Hell pasta over i et dørslag, ta vare på ca 1 dl av kokevannet fra pastaen.

Varm opp baconet i stekepannen, trekk stekepannen vekk fra platen, tilsett avrent spagetti og eggeblanding.

Løft og vend lett om slik at «sausen» smører seg rundt spagettien. Hvis sausen er for tykk kan du tilsette litt av kokevannet.

Server helt nylaget. Dryss med revet ost og grovmalt sort pepper ved servering.

KLASSISK PASTA: Carbonara er en verdens kjent pastarett - her er Wenches. Foto: TV 2
KLASSISK PASTA: Carbonara er en verdens kjent pastarett - her er Wenches. Foto: TV 2