Syltet rødløk:

Start med rødløken, dette kan godt gjøres i god tid/dagen før servering. Holdbar i kjøleskapet i 8-10 dager.

Du trenger:

  • 1 rødløk
  • ½ dl eplecidereddik/hvitvinseddik
  • ½ dl vann
  • 1 dl sukker

Kok opp eddik, vann og sukker. Skjær rødløken i tynne ringer og hell over den varme laken.

Lammekebab:

  • 600 g strimlet lammekjøtt ev kylling
  • 1 sjalottløk
  • 1-2 hvitløksfedd
  • 1 ts salt
  • ½ ts kanel
  • ¼ ts kardemomme
  • 1 ts spisskum
  • 1 ts malt tørket koriander
  • ¼- ½ ts knust tørke chili
  • 2 ts saft fra sitron
  • 1 dl hakket persille
  • Olivenolje til pensling

Bland sammen finhakket løk og hvitløk, salt, krydder og sitron, og vend inn i det strimlede kjøttet. Brun og stek i en stor panne. Kjøttet kan evt. brunes raskt i panne for så å ettersteke i varm stekeovn ved 150 º C i 8-10 min.

Mangochutney-yoghurt:

  • 4 dl matyoghurt
  • 2 hvitløksfedd
  • 2 ss frisk, hakket mynte
  • 2 ss olivenolje
  • 2-3 ss mangochutney (smak deg fram)
  • Evt. salt og pepper

Rør sammen og smak til den styrken du selv liker.

Til servering:

Lune maislefser eller pitabrød, strimlet slangeagurk, tomater i terninger, syltet rødløk (se egen oppskrift), yoghurt med mangochutney, frisk koriander eller persille.

KEBAB: Dropp fastfood-kjedene og lag din egen rullekebab.
KEBAB: Dropp fastfood-kjedene og lag din egen rullekebab.