Slik lager du sunn og god snacks
Det trenger ikke være vanskelig å gjøre snacksen sunn og god.
Kryddernøtter
- 200 g valnøtter
- 250 g mandler
- litt olje
- 0.5 ts havsalt
- 0.5 ts gurkemeie
- 1 ts malt kanel
- 1 ts malt koriander
- 1 ts malt spisskummen
- 2 ts honning
- Rør sammen krydderet og bland det godt inn blant nøttene.
- Spre nøttene utover en stekeplate slik at de ligger i ett lag og ikke oppå hverandre. Ringle over honning
- Tørkes i ovn på 180 C i ca 15 min.
TIPS: varier med å lage «vinager & salt» nøtter ved å ha 1/2-1 dl eplesidereddik og 1 ss havsalt over nøtteblandingen før nøttene tørkes.
Grønnkålcrisp
- 200g grønnkålblader
- 0,5 dl olivenolje
- En klype mineralsalt
- Forvarm ovnen til 175 g C.
- Vask og tørk grønnkålen og riv kålbladene av stilken. Riv bladene i passe biter.
- Ha alt i en bolle sammen med olje og salt.
- Kle et stekebrett med bakepapir. Spre grønnkålen jevnt utover på platen, slik at du har kun ett lag.
- Stekes på 175 g C i 8-10 minutter. Følg med, ta dem ut når de begynner å bli gylne.
TIPS: Prøv tørking igjennom natten på 50 g C varmluft om du vil. Forsøk med 1 ss eplesider-eddik i olivenoljen. Strø over 1 ts gurkemeie og litt mineralsalt.
Hummusdip med grønnsaker
- 5 dl bløtlagte kikerter (2 esker hermetiske)
- 1 sitron, saften av
- 2 ss myse (Molkosan)
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 3 ss tahini (evt. sesamfrø knust i morter)
- 1 ts spisskummen
- 1 ts paprika
- 1 ts havsalt
- ½ ts kajennepepper
- 1 ss honning
- 0,5 dl vann
- + 1 dl ekstra virgin olivenolje (røres inn ved servering)
- 1 rød paprika
- 1 gul paprika
- 4 gulrøtter
- 1 agurk
- 1 pk sukkererter
Ha alle ingrediensene i en blender (unntatt olivenoljen) og kjør til en jevn purè.
Ha hummusen i et norgesglass og fermenter på benken i 2-3 dager.
Oppbevar så kaldt. Olivenoljen røres inn ved servering.
Skjær grønnsakene i staver og server sammen med hummusdipen.
Artikkelen er oppdatert