Slik lager du sunn og god snacks

Kryddernøtter, grønnkålcrisp og hummusdip med grønnsaker. Sunn snacks trenger ikke være vanskelig.
Kryddernøtter, grønnkålcrisp og hummusdip med grønnsaker. Sunn snacks trenger ikke være vanskelig. Foto: Bra godt / TV 2
Det trenger ikke være vanskelig å gjøre snacksen sunn og god.

Kryddernøtter

  • 200 g valnøtter
  • 250 g mandler
  • litt olje
  • 0.5 ts havsalt
  • 0.5 ts gurkemeie
  • 1 ts malt kanel
  • 1 ts malt koriander
  • 1 ts malt spisskummen
  • 2 ts honning
  1. Rør sammen krydderet og bland det godt inn blant nøttene.
  2. Spre nøttene utover en stekeplate slik at de ligger i ett lag og ikke oppå hverandre. Ringle over honning
  3. Tørkes i ovn på 180 C i ca 15 min.

TIPS: varier med å lage «vinager & salt» nøtter ved å ha 1/2-1 dl eplesidereddik og 1 ss havsalt over nøtteblandingen før nøttene tørkes.

Grønnkålcrisp

  • 200g grønnkålblader
  • 0,5 dl olivenolje
  • En klype mineralsalt
Grønnkålcrisp.
Grønnkålcrisp. Foto: Bra godt / TV 2
  1. Forvarm ovnen til 175 g C.
  2. Vask og tørk grønnkålen og riv kålbladene av stilken. Riv bladene i passe biter.
  3. Ha alt i en bolle sammen med olje og salt.
  4. Kle et stekebrett med bakepapir. Spre grønnkålen jevnt utover på platen, slik at du har kun ett lag.
  5. Stekes på 175 g C i 8-10 minutter. Følg med, ta dem ut når de begynner å bli gylne.

TIPS: Prøv tørking igjennom natten på 50 g C varmluft om du vil. Forsøk med 1 ss eplesider-eddik i olivenoljen. Strø over 1 ts gurkemeie og litt mineralsalt.

Hummusdip med grønnsaker

  • 5 dl bløtlagte kikerter (2 esker hermetiske)
  • 1 sitron, saften av
  • 2 ss myse (Molkosan)
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 3 ss tahini (evt. sesamfrø knust i morter)
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts paprika
  • 1 ts havsalt
  • ½ ts kajennepepper
  • 1 ss honning
  • 0,5 dl vann
  • + 1 dl ekstra virgin olivenolje (røres inn ved servering)
  • 1 rød paprika
  • 1 gul paprika
  • 4 gulrøtter
  • 1 agurk
  • 1 pk sukkererter

Ha alle ingrediensene i en blender (unntatt olivenoljen) og kjør til en jevn purè.

Ha hummusen i et norgesglass og fermenter på benken i 2-3 dager.

Oppbevar så kaldt. Olivenoljen røres inn ved servering.

Skjær grønnsakene i staver og server sammen med hummusdipen.

Lik TV 2 Underholdning på Facebook

Delt i sosiale medier

  1. Tvillingsøstrene Lily og Edith har feiret 100 bursdager sammen
    Mandag 24. sep. 2018 | Underholdning
  2. Kjøpte Bergens dyreste bolig
    Mandag 24. sep. 2018 | Underholdning
  3. Jakten-Kristoffer får frierne til å brekke seg på gruppedate
    Mandag 24. sep. 2018 | Underholdning
  4. Dette er årets Farmen-deltakere
    Fredag 7. sep. 2018 | Underholdning
  5. Meghan avslører romantisk detalj ved brudekjolen
    Søndag 23. sep. 2018 | Underholdning