STÅR FREM: Mariah Carey avslører at hun i 2001 ble diagnostisert med bipolar lidelse.
STÅR FREM: Mariah Carey avslører at hun i 2001 ble diagnostisert med bipolar lidelse. Foto: Mario Anzuoni / Reuters

Mariah Carey (48) avslører psykisk lidelse

Superstjernen Mariah Carey har holdt lidelsen skjult i 17 år.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En av de største stemmene i verden står nå frem og avslører at hun i 2001 ble diagnostisert med bipolar lidelse, skriver det amerikanske nettstedet People.

– Inntil nylig levde jeg i fornektelse og i isolasjon, og i konstant frykt om at noen ville avsløre meg, sier Mariah Carey til nettstedet.

Nå står hun frem med sykdommen for å fjerne fordommene rundt den psykiske lidelsen.

«Jeg er takknemlig for å kunne dele denne reisen med dere», skrev hun i går kveld på Twitter.

Innlagt i 2001

Artisten sier at hun lenge trodde hun hadde et søvnproblem, men at søvnløsheten og irritasjonen viste seg å være bipolar lidelse, tidligere kalt manisk depressiv lidelse.

I 2001 ble hun innlagt på sykehus etter å ha hatt et mentalt sammenbrudd, men medisinene 48-åringen nå tar ser ut til å virke som de skal.

Til People sier at hun ikke vil la lidelsen verken definere eller kontrollere livet hennes lenger.

– Jeg tar medisiner som virker å være ganske bra. Den gjør meg ikke for trøtt, trist eller noe sånt. Å finne den rette doseringen er det som er viktigst, forteller hun.

– Jeg er på et virkelig godt sted nå, hvor jeg er komfortabel med å diskutere kampen min mot lidelsen. Jeg håper vi kan komme til det stedet der fordommene kan bli borte. Det kan være utrolig isolerende. Det trenger ikke definere deg, og jeg nekter å la det definere eller kontrollere meg.

Skilt etter sexavsløringer

Carey var tidligere gift med Nick Cannon, men ekteskapet gikk i vasken da han skrøt av tidligere erobringer i radioprogrammet «Big Boy» i 2014.

Der avslørte han fem kvinner han hadde hatt sex med. En av disse var Kim Kardashian, og det var det som var dråpen for Carey. Cannon og Carey har de seks år gamle tvillingene Moroccan og Monroe sammen.

Carey er en av verdens mestselgende kvinnelige artister med hele 18 nummer én hits, og over 200 millioner solgte album. Med låter som «Hero», «When you belive» med Whitney Houston og «One sweet day» med Boyz II Men, var hun en av de aller største stjernene på 90-tallet.