– Jeg sitter ikke barnevakt for OnklP

Johnny Engdal Silseth aka Jaa9 har tatt fatt på solokarrieren mens kompanjongen OnklP har blitt pappa.

Johnny Engdal Silseth (36) aka Jaa9 er i full gang i studio med nytt solo-album. I snart to tiår i samarbeidsprosjekter går han nå solo uten kompanjongen OnklP.

Politiske tekster

Som rapper er han opptatt å referere til samtiden og tar tak i både trivielle og politiske saker i tekstene sine.

SOLOARTIST: «Jaa9» poserer foran et personlig bilde, malt av hans egen produsent. Foto: TV 2
SOLOARTIST: «Jaa9» poserer foran et personlig bilde, malt av hans egen produsent. Foto: TV 2

– Å referere til samtiden og tiden vi lever i har jeg og OnklP gjort regelmessig hele veien. De siste par årene lever vi en ganske politisk tid og mye handler om politikk, så da blir det at du ikke kommer unna det.

– Er det lettere å være rapper nå som det skjer mye i politikken?

– Det er jo det, men hvor moralsk og masende skal du være? Jeg hører ikke på rap-musikk for at det skal være politikk i det, sier Jaa9 til TV 2.

– Sitter ikke barnevakt

Helt siden 00-tallet har Jaa9 spyttet ut linjer sammen med kollektivet Dirty Oppland. Siden 2003 har han sammen med kompisen OnklP blitt en av de største artistene her hjemme innen rap-sjangeren. Nå har OnklP blitt pappa og Jaa9 har tatt fatt på solokarrieren.

– Sitter du barnevakt for OnklP?

– Jeg har vært og hilst på familien og det har vært hyggelig. Men det er litt for tidlig å sitte barnevakt. Det er veldig morsomt å følge med Pål som pappa, det er en type av Pål du ikke har sett før, sier Jaa9.

De to gutta har fortsatt mye kontakt og natt til 1. mai står de sammen på scenen igjen og skal turnére i sommer.

Gjesteartister

I Datmusic i Urban Soundstudios på Grünerløkka tilbringer Jaa9 mye tid om dagen hvor han gjør ferdig sin nye plate, der han allerede har sluppet låta «Oppi her». Han er i godt gang med nytt materiale og produserer mest mulig sololåter, men skal også ha mange gjester på plata, inkludert OnklP.

– Jeg tar kontakt med de som skal gjøre gjesteopptreden å plata. Det er ingen fasit på hvem jeg tar med, men det er viktig å ha med folk som kler låtene, avslutter Jaa9 til TV 2.