Kyllingklubber i tomatsaus

Dette trenger du:

  • 800 g økologiske kyllingklubber eller kyllinglår
  • fersk, økologisk persille
  • 6 ss økologisk honning
  • 2 økologiske gule løk
  • 2 ss økologisk, fersk ingefær
  • 1 økologisk chili
  • 6 økologiske hvitløksfedd
  • 4 ss økologisk eplecidereddik
  • 2 bokser (800 g) økologiske hermetiske tomater
  • 0,5 dl økologisk olivenolje
  • 100 g økologiske byggryn
  • 2 økologiske fennikler
  • 1 økologisk sitron
  • kajennepepper
  • salt og pepper

Slik gjør du:

Varm stekeovnen til 200 C.

Kok byggrynene møre i lettsaltet vann (30-40 min). Avkjøl.

Smelt honningen i en kjele til den har en gyllen farge. Finhakk løk, ingefær, chili og hvitløk og ha i. Ha i eddik, olivenolje og de hermetiske tomatene. Kok i 5-6 min. Smak til med salt og kajennepepper.

Dryss salt og pepper over kyllingstykkene. Legg dem i en ildfast form. Slå over marinaden og stek i ovnen i 25-30 min.

Høvle fenniklene med ostehøvel. Vend inn de kokte byggrynene. Vend inn 3 ss olivenolje, salt, pepper og noen dråper sitronsaft.

Dryss hakket persille over kyllingbitene før servering.

Banankake

Dette trenger du:

Banankake
Banankake Foto: Bra godt / TV 2
  • 70 g fint økologisk speltmel
  • 30 g økologisk mandelmel
  • 2 ts bakepulver
  • 3-4 økologiske egg
  • 85 g økologisk honning
  • 1 økologisk sitron
  • 100 g økologisk smør
  • 2 godt modne, økologiske bananer
  • 1 håndfull mandler

Sett stekeovnen på 170 C.

Smelt smøret i en kjele. Riv skallet av sitronen.

Bland alt det tørre og rør inn egg, honning, sitronskall og til slutt smeltet smør.

Fyll røren i en smurt, ildfast form, et 3-4 cm tykt lag.

Del bananene i skiver og stikk dem ned i røren. Hakk mandlene og dryss over.

Stekes i 30 min. Kaken smaker best når den serveres lun.