Søtpotetkorma

Dette trenger du til 6 personer:

  • 1 gul løk, grovhakket
  • smør til steking
  • 4 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ts revet fersk ingefær
  • 2 medium søtpotet
  • 2 grønnkålblader, revet i biter (uten stilk)
  • 100g tomatpurè
  • 1,5 ss karri
  • 1 ts kardemomme
  • 1 ss gurkemeie
  • 400ml kokosmelk light (1 boks)
  • 1 eske kikerter
  • kayennepepper etter smak

Slik gjør du:

Ha 1 ss smør i en stekepanne og surr løken til den er blank. Ha hvitløk og ingefær i pannen og surr videre i omkring ett minutt.

Rens og skjær søtpoteten i 1,5 cm store biter, ha dem oppi stekepannen og la dem surre sammen med løkblandingen.

Tilsett så tomatpurè, karri, kardemomme og gurkemeie og la det hele surre under omrøring i 8-10 minutter til søtpotetbitene er møre.

Tilsett til sist kokosmelk, grønnkål og kikerter. La kormaen surre på lav varme i 15-20 minutter så smakene får sette seg.

Dryss på kayennepepper etter smak.

Dessertkaffe

Dessertkaffe
Dessertkaffe Foto: Bra godt / TV 2
  • 3 dl sterk kaffe
  • 2 dl steamet melk
  • 1 ts kakao
  • 1 ts kanel
  • 1 ts honning

Kvern kaffebønner grovt og lag litt sterk presskannekaffe.

Steam melken med en liten håndholdt melkesteamer. Hell steamet melk i 2 store krus. Hell på kaffen.

Rør inn kanel og kakao med en gaffel. Ta litt honning på to teskjeer, sett dem i hvert sitt krus, rør rundt og server.